×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

La judicatura i la campanya del terrorisme per mantenir el Règim en ordre

La judicatura de la mà del jutge García-Castellón intenta blocar l'amnistia acordada entre PSOE i Junts amb el llançament de la bomba acusatòria de terrorisme contra Tsunami Demoràtic. Només la lluita per una gran mobilització independent de la classe treballadora pot portar a l'amnistia total de totes les encausades i reprendre la lluita per l'autodeterminació.

Arsen Sabaté

dimarts 7 de novembre
Facebook Twitter

Enfront de les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya s’han concentrat aquest matí desenes d’associacions independentistes i convocades per Òmnium Cultural per protestar contra la decisió del jutge de l’Audiencia Nacional Manuel García-Castellón en relació a les accions de Tsunami Democràtic.

El magistrar ha iniciat l’investigació per terrorisme d’una dotzena de persones vinculades al Tsumani Democràtic, i entre les quals s’hi troben el president de Junts Carles Puigdemont i la secretaria general d’ERC Marta Rovira, ambdós exiliats a Brusel·les i Suissa, respectivament.

Sota el lema “Protestar no és terrorisme” han fet costat als encausats relacionats amb la persecució judicial del Tsunami Democràtic per part del jutge. Entre d’altres organitzacions polítiques i de drets humans s’hi han concentrat també ERC, Junts, els comuns, la CUP o l’Associació Catalana per a la Defensa dels Drets Humans (ACDDH), el Centre Irídia, l’Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans (OSPDH), la FUNDIPAU, el Centre UNESCO de Catalunya i l’Institut de Drets Humans de Catalunya, entre d’altres.

La decisió del jutge de l’Audiencia Nacional es centra en la recerca de Tsunami Democràtic amb la vinculació d’una mort d’un passatger per un infart en l’acció a l’aeroport per part del Tsunami el 13 d’octubre de 2019.

Tot, amb l’intenció de sabotejar l’amnistia que estarien a punt d’acordar el PSOE i Sumar amb ERC i Junts, i que probablement podria arribar a una xifra molt propera als càlculs d’Òmnium de 1.500 que haurien de ser amnistiades.

Tot i que la dreta i l’extrema dreta, juntament amb les institucions més reaccionàries com la judicatura i la Monarquia, pretenen evitar de totes totes la investidura de Pedro Sánchez a costa de la ruptura de la sacrosanta unitat d’Espanya i l’esfondrament de la Constitució del 78, el que queda clar també és que l’amnistia pactada no acabarà beneficiant a totes i tota la dissidència política represaliada per lluitar.

No obstant, per a frenar aquesta dreta rància que vol mantenir-ho tot "atado y bien atado", i alhora aconseguir una veritable amnistia total per a totes i tots els lluitadors, juntament amb la defensa del dret a l’autodeterminació, haurà de ser la classe treballadora, les dones i la joventut, les que prenguem els carrers de forma independent dels partits progressistes, dels neo-reformistes i dels partits de la burgesia catalana.


Facebook Twitter

Arsen Sabaté

Editor d'Esquerra Diari.

Barcelona | @ArsenSabate

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

De súper ministres i la casta judicial

De súper ministres i la casta judicial

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d'una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d’una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?