×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

La lava del volcà de La Palma arriba al mar

Aquest moment, esperat des de fa dies, generava inquietud perquè el contacte de la lava amb la mar, a més de 1.000 graus centígrads, podia generar explosions, ones d'aigua bullent o fins i tot núvols tòxics pel que veïns de les zones pròximes havien estat confinats.

dimecres 29 de setembre de 2021
Facebook Twitter

La lava provinent del volcà a l’illa de La Palma, que va entrar en erupció el 19 de setembre, ha aconseguit arribar al mar aquesta nit, segons l’Institut Volcanològic de Canàries (Involcan), per la qual cosa els habitants de la zona han estat confinats per a evitar que entrin en contacte amb els gasos tòxics.

Imatges de la televisió de Canàries, mostraven en plena com la bugada de lava entrava en contacte amb l’aigua, mentre es generava gran quantitat de fum.

"La bugada de lava ha arribat a la mar de Platja Nova", assenyalava Involcan en Twitter. Segons altress mitjans, el contacte va tenir lloc pocs minuts abans de les dotze d’aquest dimarts.

Aquest moment, esperat des de fa dies, generava inquietud perquè el contacte de la lava amb el mar, a més de 1.000 graus centígrads, podia generar explosions, onades d’aigua bullent o fins i tot núvols tòxics, segons la pàgina del Servei Geològic dels Estats Units (USGS).

En prevenció, els veïns de les zones més pròximes havien estat confinats per a evitar que poguessin entrar en contacte amb els gasos tòxics.

Els habitatges "ara mateix estan a dos quilòmetres, hi ha seguretat suficient, no crec que arribin els gasos a aquests barris", afirmava a la televisió canària Juan Miguel Rodríguez, alcalde de Tazacorte.

Per l’erupció més de 6.000 persones han hagut d’abandonar fins ara les seves llars, però no hi ha hagut ferits ni morts, encara que sí importants danys materials.

La bugada de lava ja ha arrasat 656 edificacions -no tots habitatges- i cobert 268 hectàrees en aquesta illa de 85.000 habitants que viu del cultiu del plàtan i del turisme, segons el sistema de mesurament geoespacial europeu Copernicus.


Facebook Twitter
Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l'Ajuntament

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l’Ajuntament

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l’enviament de tancs a Ucraïna

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

L'economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

L’economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts