×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

La tercera jornada de vaga irromp davant la Generalitat al crit de Cambray dimissió

La jornada de vaga educativa d'aquest dijous ha tornat a ser una gran demsotració de força als carrers per part dels i les docents. És necessari que tots els sectors de la comunitat educativa, així com les organitzacions estudiantils puguin ampliar aquestes convocatòries els dies 29 i 30 de març.

EsquerraDiari.cat

dijous 17 de març
Facebook Twitter

Foto: @Deixadeserilla

Per tercera jornada consecutiva milers de docents han tornat participar de la vaga d’ensenyament convocada pels sindicats d’Educació i han tornat a omplir els carrers de Barcelona.

De nou gairebé 20.000 persones han sortit aquest dijous des de plaça Universitat fins a plaça Sant Jaume on acabava la massiva manifestació de la tercera jornada d’avui. Els i les docents han tornat a mostrar múscul en el seu pols amb el govern de la Generalitat i el departament d’Educació, inundant de principi a fi la Via Laietana.

Abans però, centenars de docents tallaven també aquest dijous la ronda litoral que creua Barcelona tal com es ve fent durant cada jornada amb les diferents vies d’entrada.

No obstant, el punt culminant d’aquesta nova jornada de vaga ha estat en arribar a plaça Sant Jaume on milers de persones han exigit que el govern de la Generalitat accepti reunir-se per acordar la millora de les condicions laborals dels i les docents, així com el cessament del conseller d’Educació Josep Gonzàlez-Cambray.

De fet, tot i que el govern de Pere Aragonès segueix sense escoltar les demandes de la comunitat educativa, alhora que rebaixa la participació de la vaga, intenta comprar als directors i utilitza els mitjans de comunicació per difamar els motius de la convocatòria de vaga, els docents no han minvat en cap moment les exigències de revertir les retallades, el 6% del PIB o la millora de les ràtios entre moltes altres.

Et pot interessar: 7 motius per anar a la vaga educativa

Ara bé, per aconseguir torçar-li el braç al govern i imposar les exigències necessaries per a la comunitat educativa és important enfortir i estendre les assemblees que han fet possible que aquestes jornades de vaga hagin estat una gran demostració de força, i que es puguin coordinar a nivell de tota Catalunaya.

Alhora, és necessari també que per a les pròximes jornades de vaga dels dies 29 i 30 de març, aquesta pugui ampliar-se amb el conjunt dels sectors que conformen la comunitat educativa i la resta d’organitzacions estudiantils, tal i com explica Pablo Castilla, portaveu de l’agrupació estudiantil anticapitalista Contracorrent, la qual ha participat activament en cada jornada de vaga.

Aquí pots llegir el comunicat de Contracorrent: Vaga d’educació: estudiants, docents i tota la comunitat educativa sortim al carrer!

També pots llegir: Segona jornada de vaga i manifestacions històriques dels docents


Facebook Twitter
Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Segona jornada de vagues d'Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d'un 75% en personal sanitari

Segona jornada de vagues d’Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d’un 75% en personal sanitari

Vaga Educació i Sanitat | Milers de persones clamen contra la precarietat i la degradació dels serveis públics

Vaga Educació i Sanitat | Milers de persones clamen contra la precarietat i la degradació dels serveis públics

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques