×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Les netejadores de l’Hospital Gregorio Marañón segueixen en peus de lluita contra els plans de privatització

Treballadores de neteja, zeladores, infermeres i MIR van convocar novament una concentració en protesta pel procés de privatització del servei de neteja i per una sanitat pública i de qualitat.

Pablo Juárez

dimecres 29 de juliol de 2020
Facebook Twitter

Aquest dilluns va tenir lloc una nombrosa concentració de treballadores sanitàries del Gregorio Marañón en contra de la privatització del servei de neteja. D’aquesta manera es van sumar a la protesta tant netejadores, com a zeladores i treballadors d’altres sectors.

Aquestes treballadores porten setmanes protestant contra els intents de degradar les seves condicions laborals que, des del primer moment en què la crisi sanitària del coronavirus aconsegueix ser controlada, tant el Govern d’Ayuso com la pròpia direcció de l’hospital han tractat d’implementar.

No són les úniques que han sortit a enfrontar aquests atacs i plantejar la necessitat d’avançar en una sanitat veritablement pública i de qualitat. Els MIR porten dues setmanes convocant mobilitzacions i vagues, fins i tot a pesar que des de l’administració pública se’ls ha imposat uns serveis mínims del cent per cent.

En el cas de les treballadores del Gregorio Marañón, res més acabar amb el període de confinament i amb la volta a “la normalitat” es van trobar amb la decisió fulminant d’acabar amb l’únic hospital que quedava en la Comunitat de Madrid amb el servei de neteja íntegrament públic.

Ràpidament es van organitzar i van cridar a solidaritzar-se amb el seu conflicte. Després de diverses concentracions i aturs parcials la privatització es troba en un punt mort, a causa de la paralització de la licitació a causa de les denúncies interposades per CCoo i UGT.

No obstant això les treballadores són conscients de què es tracta d’una cosa temporal i tard o d’hora les grans empreses imposaran als diferents governs que es continuï amb la política de saqueig permanent de la sanitat pública. És degut a això que han continuat amb el seu pla de mobilitzacions i com indicaven aquest dilluns en la concentració “fem una crida a tots aquells que ens aplaudien des dels seus balcons que ara ens donin suport als carrers”.

En aquest hospital a més de les treballadores de la neteja també es van mobilitzar la setmana passada zeladors demanant millors condicions i mesures de protecció que els protegeixi de possibles contagis de coronavirus. Davant la desídia administrativa protestaven perquè se’ls consideri personal d’alt risc, i d’aquesta manera se’ls doti dels equips adequats.

Múltiples sectors de l’àmbit sanitari estan protagonitzant importants jornades de lluita i plantegen la necessitat d’actuar de manera coordinada per a poder organitzar democràticament un veritable pla de lluita. Això a més en un moment en el qual el perill d’un nou rebrot de la pandèmia sembla cada vegada més pròxim, fa indispensable que també els usuaris es bolquin amb les mobilitzacions dels treballadors sanitaris.

Les conseqüències d’aquest model de gestió, posant la sanitat al servei dels interessos privats d’un grapat d’empresaris, han estat dramàtiques durant la pandèmia. És per això que la lluita per una sanitat pública i de qualitat gaudeix d’una aclaparadora simpatia. Les organitzacions sindicals per tant tenen la responsabilitat de posar en peus una gran marea blanca que permeti paralitzar els atacs per part dels diferents governs i posar la sanitat al servei de la majoria social.


Facebook Twitter
El Ministeri de l'interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

El Ministeri de l’interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l'Ajuntament

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l’Ajuntament

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l’enviament de tancs a Ucraïna

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

L'economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

L’economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts