Política Estat espanyol

DECIDIR NO ÉS DELICTE

Massiva manifestació a Madrid en solidaritat amb el poble català: “Presos polítics, llibertat!”

Més de cent mil persones, segons els organitzadors, han satisfet els carrers madrilenys al crit de “Decidir no és delicte”.

dissabte 16 de març de 2019| edici� del dia

La manifestació va ser convocada per més de seixanta col·lectius contra el judici del procés i per a deixar clar que “el dret a decidir no és delicte”. En la capçalera van participar representants de l’ANC, Òmnium, el president de la Generalitat, Quim Torra, així com desenes de col·lectius solidaris de tot l’Estat com les Marxes de la Dignitat, el SAT d’Andalusia, els joves universitaris dels referèndums sobre la monarquia, la CUP i molts altres.

La manifestació estava convocada per a arrencar a les 18 hores des d’Atocha, però una hora abans el Paseo del Prado en direcció a Cibeles ja estava ple de gent. 500 autobusos i una quinzena de trens AVE van arribar des de Catalunya i altres punts de l’Estat com Andalusia i Aragó per a manifestar-se per la llibertat dels presos polítics.

"Autodeterminació no és delicte. Democràcia és decidir" eren alguns dels lemes d’aquesta marxa. Molts manifestants han acudit a la protesta amb banderes estelades i amb cartells amb missatges com "Som Republica", "No hi ha justícia" i "Llibertat presos i exiliats polítics".

S’han desplaçat des de Galícia, Castella i Lleó, Andalusia, Euskadi i Astúries nombroses persones que integren els més de seixanta col·lectius socials, al costat d’organitzacions del 15M i entitats republicanes, partits d’esquerra com a Anticapitalistas, el CRT, agrupació Contracorrent, Pa i Roses, i molts altres que, a més d’ANC i Òmniun Cultural, han convocat la protesta, en ple judici als líders encausats pel 1-O.

Una vegada començat l’acte central amb un escenari en Plaza Cibeles, els organitzadors han anunciat que s’estimava en més de 120.000 persones la manifestació, considerant-se tot un èxit la convocatòria.

Des de la llotja, van prendre la paraula diferents col·lectius socials, com un dels familiars dels joves d’Altsasu, Oscar Reina del SAT, representants dels col·lectius de Madrid, i organitzacions convocants des de Catalunya.
Comentaris

Comentar