×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Més de 1200 treballadors recorren el centre de Barcelona al crit de “Nissan no es tanca!"

Més de 1200 treballadors i treballadores, entre el personal de Nissan i de subcontractes, es manifesten pel centre de la ciutat comtal al crit de “Nissan no es tanca” i denuncien la cobdícia de la patronal que ha programat el tancament de la producció a Catalunya per al desembre vinent.

EsquerraDiari.cat

dimecres 10 de juny de 2020
Facebook Twitter

Nova acció dels treballadors i treballadores de Nissan i diferents subcontractes ahir pel centre de Barcelona. Des que a la fi del mes passat es conegués la decisió de l’empresa de finalitzar la producció en les seves plantes de Catalunya, les accions per part de les plantilles se succeeixen.

Concentracions enfront de les fàbriques, marxes des de Montcada a Barcelona, manifestacions davant els concessionaris són algunes de les accions realitzades. Per a aquest pròxim divendres 12 de juny està programada la següent. Les plantilles de les subcontractes realitzaran una acció de protesta a les 10.30 a la fàbrica de Zona Franca.

Durant la concentració es van poder escoltar càntics contra l’empresa, ratllant-los lògicament de “mentiders” i “lladres”, perquè després de milions d’euros de subvenció i ajudes pública s’han dedicat a omplir-se les butxaques mentre desmantellaven la fàbrica i precaritzaven als treballadors.

També durant la manifestació hi havia sectors de treballadors que continuaven defensant la continuïtat de la fàbrica i la seva producció encara que la direcció de Nissan marxi. Així ho comentava E., delegat sindical de la subcontracta Acciona; “Encara que Nissan es vagi aquesta fàbrica ha de continuar produint, ha de mantenir els llocs de treball”.

Les subcontractes, que concentren a més de 20.000 mil famílies afectades pel tancament de la fàbrica, estan iniciant processos d’organització i coordinació, com a mostra l’acció del pròxim divendres a Zona Franca. Recordem que entre les subcontractes hi ha grans empreses multiserveis com la mateixa Acciona o multinacionals del calibre de l’estatunidenca Lear.

Coordinació per a barallar i solidaritat activa

La decisió de la patronal sembla ferma, emmarcada en un pla previ a l’efecte del Covid19, que aquest probablement va accelerar. Com ens recordava E. durant la marxa “nosaltres [treballadors de Nissan i subcontractes] ja vam fer 5 concentracions abans de la pandèmia”.

Enfront d’aquest atac de la patronal vàries subcontractes estan començant a coordinar-se i organitzar accions conjuntament, la qual cosa és un aspecte essencial per a colpejar amb més forces a la patronal per les mateixes demandes. Queda, com també apuntava E., que des del Comitè d’Empresa de Nissan “se’ns tingui en compte a les subcontractes, que puguem comptar amb representants”.

Aquesta unitat entre treballadors de Nissan i subcontractes aportaria una major força de cara a imposar una sortida a favor dels treballadors, no sols davant la patronal que busca desmantellar la fàbrica i deixar-los a tots al carrer, sinó també contra els plans del Govern central i el Govern amb la complicitat de les direccions sindicals majoritàries, que passen, en el millor dels casos per tornar a omplir els butxaca de la patronal i aguantar un nou xantatge de l’adreça de l’empresa.

Els sindicats majoritaris han de trencar la política d’aïllament del conflicte i barallar conseqüentment per mantenir els llocs de treball. Cal envoltar de solidaritat activa la lluita dels treballadors i treballadores.

Nacionalització sense indemnització sota control dels treballadors

Si Nissan es va de Catalunya, s’ha d’anar sense emportar-se ni un sol cargol. Amb la perspectiva de mantenir els llocs de treball l’única opció viable és la nacionalització de la producció sota control dels propis treballadors i treballadores, que són els que diàriament han estat posant en marxa les línies de producció.

Una nacionalització que ha de ser sense indemnització, mes fins i tot després de tots els diners públics que en l’última dècada ha rebut l’empresa.

Et pot interessar: Quina #Nacionalització defensem? L’eix de la setmana a Esquerra Diari

Aquesta perspectiva no sols permetria el manteniment dels llocs de treball sinó també l’organització i orientació de la producció a les necessitats socials que la crisi del Covid ha posat sobre la taula, especialment referent a material sanitari.

Contacta amb nosaltres! Uneix-te als cercles virtuals d’Esquerra diari: escriure! Difondre!! Organitza’t!!! Segueix-nos en les xarxes socials!📣

Twitter: @EsDiariCat
Instagram: https://www.instagram.com/esquerradiari.cat/
Telegram: https://t.me/EsquerraDiariCat
Facebook: https://www.facebook.com/EsDiariCat/
Email: [email protected]


Facebook Twitter
Les administracions i els sindicats condemnen als interins al “joc de la cadira”

Les administracions i els sindicats condemnen als interins al “joc de la cadira”

Lluitem per imposar a la patronal del lleure un conveni millor

Lluitem per imposar a la patronal del lleure un conveni millor

El lleure és educació: a la vaga amb el suport de les estudiants, contra l'externalització i la precarietat

El lleure és educació: a la vaga amb el suport de les estudiants, contra l’externalització i la precarietat

Podcast En Clau Roja | Verónica Landa: "Convoquem vaga en solidaritat amb les docents i perquè se'ns consideri part del sector educatiu"

Podcast En Clau Roja | Verónica Landa: "Convoquem vaga en solidaritat amb les docents i perquè se’ns consideri part del sector educatiu"

Tres motius per manifestar-se contra l'OTAN amb una política independent

Tres motius per manifestar-se contra l’OTAN amb una política independent

7 raons per les quals Pablo Iglesias és fan de David Simon

7 raons per les quals Pablo Iglesias és fan de David Simon

La “hegemonia” del PSOE i l'ensorrament de l'esquerra andalusa: algunes claus de les eleccions a Andalusia

La “hegemonia” del PSOE i l’ensorrament de l’esquerra andalusa: algunes claus de les eleccions a Andalusia

Les elèctriques ara prefereixen la hidràulica per mantenir els seus beneficis

Les elèctriques ara prefereixen la hidràulica per mantenir els seus beneficis