×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Nou cas d’infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

Surt a la llum una nova infiltració policial en els moviments socials, en aquest cas de Madrid. El centre social autogestionat de L'Animosa i els col·lectius ecologistes Extintion Rebellion i Futuro Vegetal haurien estat víctimes d'una infiltració en el que suposa un nou atac al dret d'organització.

Irene Olano

Jase Tristán

dimecres 15 de març de 2023
Facebook Twitter

Només dos mesos després que La Directa descobrís al segon policia infiltrat en el moviment independentista català, El Salto Diario ha publicat una exclusiva segons la qual una agent de policia s’hauria infiltrat en el centre social L’Animosa des de novembre de 2022.

L’agent, María Victòria C. S. utilitzava un cognom fals i va utilitzar les activitats esportives del centre social per establir una relació amb activistes de moviments socials de Madrid. Va participar també en activitats dels grups ecologistes Extintion Rebellion i Futuro Vegetal.

La infiltració va començar el 5 de novembre quan l’agent va contactar amb L’Animosa. Des del primer moment, tal com han declarat activistes d’aquest centre social per El Salto, va mostrar un comportament sospitós.

Et pot interessar: Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Aquesta nova maniobra, que se suma a la infiltració de tres agents de policia sota les identitats falses de Marc Hernández Pon, Daniel Hernández Pons i Ramon Martínez Hernández posa de manifest de nou que les clavegueres de l’Estat continuen operant amb mètodes d’espionatge i infiltració en favor de mantenir un Règim del 78 que no té escrúpols en atemptar contra la classe treballadora i la joventut que s’organitza. El fet, a més, es produeix en un moment en el qual el Govern deixa clar que no derogarà la Llei Mordassa i una setmana més tard de la detenció de dos activistes feministes en una mobilització contra la carestia a Madrid.

És precisament aquest govern, que es diu el més “progressista” i feminista de la història, el que ha continuat perpetuant la repressió del Règim. Només a Catalunya la repressió de l’Estat deixa un balanç de més de 4.000 processaments en els últims anys.

El ministeri de l’Interior de Marlaska ha assumit aquest tipus d’infiltracions com una de les seves eines comunes de persecució de la protesta i la dissidència política. Unes operacions que, fins i tot segons el marc de les seves pròpies lleis antidemocràtiques i criminalitzadores, només podrien realitzar-se sota un mandat policial i en casos de terrorisme, crim organitzat o tràfic de drogues. Difícilment poden adscriure’s els moviments ecologistes o el gimnàs del centre social en el qual s’ha produït la infiltració a aquestes activitats. Es tracta, en realitat, d’una tècnica utilitzada per reprimir políticament amb total impunitat.

El centre social de L’Animosa, en el barri de Hortaleza, va ser okupat un any abans reconvertint un edifici abandonat de Sareb (el “banc dolent” rescatat amb diners públics) i en ell es realitzen diverses activitats esportives i polítiques, comptant també amb una biblioteca. Es tracta d’un dels molts centres que estan en el punt de mira del Govern i l’Ajuntament de Madrid, que ja han desallotjat nombrosos centres socials en els últims anys com La Quimera, La Ingovernable o La Dragona.

Les institucions del Règim del 78 són partícips d’una permanent política basada en la persecució de la protesta i la repressió, tant sota governs de dreta i extrema dreta, com a baix governs “progressistes”. I no hi ha una solució que pugui venir de mà d’aquests partits: ni del PSOE que manté a Marlaska en el Ministeri d’Interior, ni d’Unides Podem que avala la repressió del seu govern, ni d’ERC que va avalar fa unes setmanes l’intolerable enduriment del Codi Penal, ni d’altres socis del govern com a Más País que, precisament a Madrid, proposen reforçar l’aparell repressiu i omplir de policia els barris.

Hem d’exigir, per tant, la immediata dimissió del ministre Marlaska i comissions independents de recerca, ja que no es pot esperar res de les recerques per part dels mateixos responsables de posar-los en pràctica com la judicatura o la policia.

Exigim també la fi de l’espionatge i la infiltració, la dissolució del CNI, de les altres unitats policials especialistes en la persecució política, la derogació immediata de la Llei Mordassa i l’Amnistia per als processaments per lluitar. I juntament amb això, exigim la derogació de la Llei de Secrets Oficials franquista i desclassificació de tots els arxius secrets en mans de l’Estat, la policia i els seus serveis d’intel·ligència. Sabem que amb això no s’acaba el problema, perquè les clavegueres de l’Estat no són una cosa que pugui reformar-se, es tracta dels mecanismes habituals de l’Estat capitalista. Per això, l’única sortida és redoblar la lluita i l’organització.


Facebook Twitter

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna