×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Nous bombardejos d’Israel que ja sumen més de 5.000 palestins morts a Gaza

Almenys 80 palestins han mort a la Franja de Gaza en l'última nit producte dels bombardejos de l'exèrcit israelià. En les últimes 24 hores són 400 i en total sumen 5.000 els assassinats des que Israel va començar l'atac. La majoria d'ells són nens, dones i ancians.

Redacció internacional

dimarts 24 d’octubre de 2023
Facebook Twitter

Anit l’infern va tornar a caure sobre la població de Gaza, quan l’Exèrcit israelià va intensificar els seus bombardejos contra la població civil. Segons les autoritats locals el nombre de morts durant els atacs de la nit, que es van concentrar en barris residencials de Rafah, en el sud de la Franja de Gaza, va ser d’almenys 80 persones.

Des del 7 d’octubre, més de 5.000 palestins han estat assassinats, segons va informar el Ministeri de Salut en la Franja de Gaza, inclosos més de 1.500 nens. Els atacs d’anit van afectar principalment el sud del territori, a pesar que el govern israelià va ordenar als habitants de Gaza fugir cap al sud. Ja durant la nit del dissabte al diumenge es van produir atemptats mortals amb bombes a Khan Younes, una altra ciutat del sud.

Això mostra el pla criminal israelià de donar un últimatum a 1,1 milions de persones que vivien en el nord perquè marxesin al sud de la Franja per viure al carrer o en carpes en camps de refugiats sense aigua ni llum, i per després ser bombardejats i assassinats. També té l’objectiu d’atacar la regió per on ha d’entrar l’ajuda humanitària negociada la setmana passada perquè arribi via Egipte pel pas de Rafah.

Segons el ministre de Sanitat del Govern de Gaza, més de 400 palestins han mort en les últimes 24 hores, en particular durant els bombardejos que han tingut com a objectiu els voltants de dos hospitals i el camp de refugiats de Jabalia. Aquesta enèsima massacre de civils es produeix quatre dies després de la destrucció de l’església de Saint-Porphyre per part d’Israel i de l’assassinat de diverses desenes de palestins desplaçats que s’havien refugiat allà.

El bombardeig d’aquesta nit es produeix mentre s’accelera la repressió colonial d’Israel i continua amenaçant amb una operació terrestre sobre la Franja de Gaza. De fet, en els últims dies es van multiplicar les declaracions de diferents funcionaris israelians anunciant una "invasió total" del territori, com el Ministre de Defensa, Yoav Gallant, que va anunciar el dijous 19 d’octubre la imminència i la violència de la pròxima ofensiva.

El bombardeig d’aquesta nit es produeix mentre s’accelera la repressió colonial d’Israel i continua amenaçant amb una operació terrestre sobre la Franja de Gaza. De fet, en els últims dies s’han multiplicat les declaracions de diferents funcionaris israelians anunciant una "invasió total" del territori, com el ministre de Defensa, Yoav Gallant, que va anunciar el dijous 19 d’octubre la imminència i la violència de la pròxima ofensiva.

En els últims dies s’han registrat algunes incursions mínimes de l’exèrcit israelià a Gaza, en particular prop de Khan Younes. Per la seva part portaveus d’Hamàs afirmen haver repel·lit diversos atacs israelians. Les Forces de Defecnsa d’Israel (FDI) han reivindicat aquestes incursions, a través del seu portaveu Daniel Hagari, qui ha anunciat que "durant la nit es van produir atacs amb tancs i infanteria".

El govern israelià està preparat per a una escalada mortal que es muntarà sobre el bany de sang que ja ve portant endavant i que en 16 dies ja s’ha cobrat la vida de més de 5.000 palestins i palestines de Gaza, mentre que també s’aprofundeix la repressió, persecucions, pogroms i assassinats de palestins a Cisjordània.

Malgrat expressar alguns dubtes sobre la forma en la que Netanyahu està portant endavant aquest atac brutal, tant els Estats Units com els imperialismes europeus recolzen a l’Estat d’Israel i multipliquen l’ajuda militar que li presten.

Però així com s’aprofundeixen els atacs d’Israel, també han crescut les protestes i mobilitzacions al voltant del món en solidaritat amb el poble palestí. Així s’ha vist aquest cap de setmana amb centenars de milers de persones a ciutats de l’Orient Mitjà, Europa i Amèrica.


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna