×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

#OrganizaTuRabia, #OrganizaTuOrgullo! Per un moviment de dissidència sexual que sigui anticapitalista i antiracista

Aquest juny commemorem la Revolta de Stonewall, un aixecament que va despertar l'espurna de l'alliberament sexual. Posem en peus una dissidència sexual combativa, antipatriarcal i anticapitalista, per la conquesta dels drets LGTBI i l'alliberament sexual. Per un moviment de la dissidència sexual sigui antiracista i antiimperialista, que combati a la dreta i al govern de PSOE i Unidas Podemos que es diu progressista i aplica la seva agenda.

Pan y Rosas Estado español

Contracorriente

dimecres 9 de juny de 2021
Facebook Twitter

El 28 de juny és la data en la qual es va establir l’Orgull de la dissidència sexual com a aniversari de la revolta que va començar tal dia de 1969 en el bar Stonewall a Nova York, quan la policia es va presentar per a humiliar i detenir als qui estaven en el bar en una batuda i va ser resposta amb una revolta de carrer que va durar tres nits amb les dones trans i racialitzades al capdavant. L’etapa que arrencaria després del Stonewall en el moviment per l’alliberament sexual troba un nou centre de gravetat: la transformació de les relacions socials.

Avui dia que no siguis cis i heterosexual continua sent il·legal en 72 països, el matrimoni igualitari està disponible solo per al 15% de la humanitat i milers continuen sofrint mort, persecució, precarietat i violència per dins i fora de la llei. Sortim a barallar contra la dreta que ataca a tot el món els drets de la dissidència sexual, les dones i la classe treballadora, juntament amb la bandera de la xenofòbia i el racisme. Però també contra el capitalisme de rostre progre, que deixa aplica l’agenda de la dreta quan ho necessita, com hem vist en l’Estat espanyol.
La nostra baralla també és internacionalista, perquè la dissidència sexual està en primera línia contra el cop d’estat a Myanmar, als Estats Units contra el racisme sistèmic que posa fi a les vides negres o en la rebel·lió a Colòmbia contra el govern de Duque, perquè creiem que la solidaritat és una de les nostres millors armes.

Contra el capitalisme rosa, la dreta i el govern imperialista i racista espanyol, organitzem un orgull anticapitalisa, internacionalista i de classe

En els últims anys hem vist com a empreses i multinacionals s’han sumat a campanyes publicitàries mostrant-se a favor de la diversitat sexual, per a aquesta manera continuar acaparant majors quotes de mercat, mentre continuen explotant amb salaris de misèria a la seva plantilla. Hem de sortir a prendre els carrers per a denunciar aquest capitalisme que intenta disfressar-se de rosa, de salaris de misèria i que quan intentem sindicalitzar-nos i lluitar ens reprimeix. Un capitalisme que exclou a les persones trans i reprodueix la LGTBI-fòbia i l’heteronorma.

Et pot interessar: Què hi ha darrere de les empreses diverses i inclusives?

A l’Estat espanyol les taxes de desocupació de les persones trans són del 80%, empenyent a la pobresa i la prostitució a gran part d’aquestes. Les taxes de suïcidi de la joventut LGBTI són quatre vegades majors que la mitjana i les agressions per LGBTI-fòbia augmenten cada any.

Els projectes de Llei Trans no cauen del cel ni de l’estat capitalista, ni del “govern més progressista de la història”, sinó que responen a una baralla i organització de les organitzacions trans. L’Estat no és qui per a reglamentar quina transició és vàlida i menys encara per a patologitzar les identitats que se surten de la cisnorma. Exigim la lliure autodeterminació de gènere sense avaluacions estigmatitzants ni requisits de dos anys hormonació previs, però amb una sanitat pública ben finançada que ofereixi aquesta atenció i processos de transició i transició a qui ho desitgi de forma realment gratuïta.

Això no vol dir “esborrar a les dones”, ni una cosa “aliena a la classe obrera”, ni una “inseguretat jurídica”, però aquesta transfòbia no sols arriba a la dreta o a l’Església, sinó que ha passat pels sectors transfòbics que es reclamen feministes o per organitzacions reaccionàries disfressades d’esquerra, com el Front Obrer. Aquest rebuig uneix a tots sectors, però també al govern que es diu progressista, en el qual el PSOE ha bloquejat la llei diverses vegades mentre Unidas Podemos mantenia l’acord de govern i ficava i treia la llei del calaix des de 2018.

El que no va qüestionar ni el govern que es diu progressista són els acords que li donen xifres milionàries de diners públics a la reaccionària i LGBTI-fòbica Església. Creiem que és necessària aquesta Llei Trans, però que cal anar molt més enllà, sent necessària una baralla per a imposar-la de manera efectiva, i per combatre les institucions d’un sistema capitalista que utilitzen la transfòbia i la resta d’opressions patriarcals per a dividir al conjunt dels sectors explotats i oprimits.

Barallem per demandes com la formació de comissions independents de dones i LGTBI en els centres d’estudi i treball per a enfrontar les agressions, la precarietat i l’exclusió, la separació efectiva de l’Església i l’Estat, el dret a una educació sexe-afectiva laica i no heteronormativa en tots els centres educatius i les despatologitzacions de les nostres identitats.
Hem de defensar amb la força de tota la nostra classe els drets trans, també en el treball, per un contingent laboral obligatori contra el 80% d’atur de les persones trans, la discriminació i l’assetjament. Aquesta és una baralla que donar tant des dels sindicats com des de les organitzacions LGBTI, i no demanar inclusió a la patronal a canvi de diners públics o entendre que es tracta de dues lluites separades.

Et pot interessar: Més de 70 organitzacions LGTBI volen al PSOE fora de l’Orgull

Aquest govern que es diu progressista manté polítiques racistes i imperialistes, com no tocar ni una coma de les racistes lleis d’estrangeria, ni parla de les persones dins dels CIE. Enfront del dret d’asil segueixen fora de la llei les persones LGBTI migrants que venen de països on la teva vida corre perill, però no hi ha una llei que t’empresoni o mat. Fins i tot obliga a demostrar una persecució que hi ha hagut que ocultar per a sobreviure.
El nostre orgull no blanqueja a l’estat genocida d’Israel o a l’Estat Espanyol que militaritza i mata a les fronteres i en els CIE, ni és una desfilada d’empreses i governs que ens precaritzen i ens discriminen, sinó que és internacionalista contra l’imperialisme dels nostres Estats i l’opressió racista. No ens creiem el pinkwashing que instrumentalitza els nostres drets com una excusa per a l’última ocurrència dels estats imperialistes.

Exigim la retirada de l’Exèrcit i totes les forces repressives de Ceuta i Melilla, la derogació de les lleis d’estrangeria i el tancament dels CIE, amb papers per a todes enfront d’aquest sistema racista que també rebutja als qui fugen de la persecució per la seva orientació i identitat sexual en països on suposa una condemna a mort.

Lluitem per una societat lliure d’opressió i explotació!

No creiem que sigui el sistema capitalista qui ens concedeixi drets sense donar baralla. El nostre orgull no està amb l’Estat, ni amb les seves institucions repressives. No creiem en la seva justícia *heteropatriarcal i lliberticida, ni creiem que la policia estigui per a protegir-nos. La policia que colpejava en Stonewall a la diversitat sexual ataca a les persones immigrants, a la joventut lluitadora o a la classe treballadora quan surt a barallar.
T’imagines el que passaria si s’aliessin les lluites de la dissidència sexual, antiracista, el moviment de dones o contra l’explotació de la classe obrera? Això és unir el que els capitalistes tracten de separar costi el que costi. Posant en el centre del tauler a la diversa classe treballadora que movem el món i lluitant per un programa que davant al capital, s’obre la possibilitat que la dissidència sexual conquistem un paper revolucionari.

Volem construir una societat sense opressions ni explotació, una societat sense classes, el comunisme en definitiva. Però que res té a veure amb l’herència de l’estalinisme i els seus crims, ni amb els grups reaccionaris que encara la reivindiquen. Reivindiquem les millors experiències revolucionàries i d’autoorganització, on milers van prendre per assalt una partícula del destí de la humanitat. Defensem el llegat de Marx i Engels, de Lenin, Rosa Luxemburg o Trotski. Volem revolucionar permanentment tots els racons de la vida.

Per tot això et diem #OrganizaTuOrgullo amb nosaltres. Suma’t a construir una organització anticapitalista que reprengui i multipliqui el llegat que ens va deixar el moviment LGTBI més combatiu, rebel, furiosament anticapitalista i antipatriarcal pel total alliberament sexual i la fi de tota opressió i explotació.

Et pot interessar: Tornem als carrers amb l’espirit de Stonewall: "Tenim història, tenim futur"


Facebook Twitter

Pan y Rosas Estado español

Estado español | @PanyRosasEE


El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna

Qui s'enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

Qui s’enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

El Pacte sobre migració i asil de la UE, un atac sense precedents al dret d'asil

El Pacte sobre migració i asil de la UE, un atac sense precedents al dret d’asil

El govern defensa augmentar l'armament i la indústria de guerra de la Unió Europea

El govern defensa augmentar l’armament i la indústria de guerra de la Unió Europea