×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

PP i Vox imposen la segregació lingüística a les aules de les Illes Balears

PP i Vox arriben a un acord per a l'aprovació del pressupost de 2024 de les Illes Balears en els que s'inclouen mesures a petició del partit de l'extrema dreta com la segregació escolar i acabar amb la immersió lingüística. Velles aspiracions del PP també.

Arsen Sabaté

dimarts 19 de desembre de 2023
Facebook Twitter

Marga Prohens (PP) i Idoia Ribas (Vox)

Finalment, després de mesos de tensions, el partit d’extrema dreta ha donat suport als pressupostos per al 2024 presentats pel govern de les Illes Balears del PP de Marga Prohens.

I ho ha fet tot imposant les esmenes que li reclamava al PP per tirar endavant els comptes, que tot i així encara hauran de passar un últim tràmit pel Parlament de les Illes. Tot i que sense fer perillar l’acord entre els partits de dreta i extrema dreta.

Entre les principals condicions de Vox que ha acceptat el partit de Prohens hi destaca la partida de 20 milions d’euros per finançar el pla pilot per a la segregació lingüística a les aules de les Illes Balears, tot desmantellant l’escola en català. Si bé aquesta era una de les exigències a les que més s’hi oposava el PP en un principi, aquests destaquen també per la seva croada històrica contra el català a les aules.

A més, hi ha una altra remesa de 200.000 euros destinada a l’objectiu d’augmentar el nombre d’inspectors i evitar l’"adoctrinament" a les aules "per assegurar l’absència d’intromissions ideològiques", segons la pròpia esmena de Vox.

Tot i que el pla en serà suposadament voluntari i la normativa lingüística especifica que un mínim d’un 50% de les matèries han de ser impartides en català, la comunitat educativa de les Illes Balears tem que els atacs de PP i Vox al català s’acabin imposant pels fets. De fet, són molts els centres públics o concertats en l’actualitat en els que no es garantitzen el 50% en català.

Una situació que s’aguditzarà exponencialment d’ara endavant amb el pla del PP i Vox i que, sens dubte, passarà per la segregació d’alumnes per raó de llengua.

Davant els atacs contra el català a les aules de les Illes és necessari lluitar per la defensa de la immersió lingüística des d’una gran mobilització com va ser la marea verda contra el TIL (Tratamiento Integrado de Lenguas) i que amb el temps va fer caure el president del PP José Ramón Bauzá.

Una mobilització que sigui el punt de partida per posar dempeus una lluita contra els que volen imposar un model educatiu segregador i neoliberal i per la defensa d’una educació pública en català, totalment gratuïta en tots els seus nivells i finançada a través d’impostos a les grans fortunes i els beneficis empresarials.


Facebook Twitter

Arsen Sabaté

Editor d'Esquerra Diari.

Barcelona | @ArsenSabate

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l'illot d'Alborán per 1.300.000 euros

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l’illot d’Alborán per 1.300.000 euros

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones