×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Perilla la constitució de moltes taules electorals i el 14F

Fins ahir les autoritats de taula que han demanat al·legacions ja hi eren més del 25% i a la circumscripció de Barcelona al voltant de la meitat.

Guillermo Ferrari

divendres 5 de febrer de 2021
Facebook Twitter

Foto: Marc Martí

S’ha quadruplicat les al·legacions d’autoritats de mesa per no concórrer a les eleccions del 14F respecte de les eleccions passades. Una veritable allau de baixes. Qüestió comprensible tenint en compte que la Covid es troba en el seu pitjor moment de la tercera onada i que el Govern català no ha preparat prou mesures especials. I de fet ni el Govern, ni el Gobierno central es prenen seriosament la protecció dels treballadors i el poble.

La Junta Electoral Central ha començat a revisar les al·legacions i de les cent primeres n’havia concedit la meitat. Però la JEC té aquesta "velocitat" per tramitar-les potser acabarà abans d’any. Cap institució ha previst la possibilitat que la gent no vulgui arriscar la seva salut en unes eleccions mal preparades.

Les autoritats, malgrat això, continuen a la seva i expliquen que la llei electoral preveu una sèrie de penes contra aquelles persones que no es presentin a les taules del 14F. Hi ha gent que està disposada a pagar multes abans que posar en risc la seva salut. Com sempre, les autoritats resolen les coses amb mesures repressives.

Aquesta política planteja problemes a l’hora de constituir les taules. Hi haurà taules que s’hauran de constituir amb les primeres persones que es presentin a votar. I el Govern està aconsellant que la gent més gran vagi a votar a primera hora. És a dir que els més vulnerables poden ser autoritat de taula. Un sense sentit.

Et pot interessar: La DUI: un debat simbòlic en prime time

I el vot per correu tampoc és una solució. En primer lloc perquè podran evitar les aglomeracions als centres electorals, però n’estan generant a les oficines de correus. Un altre sense sentit. Tampoc està clar que Correus pugui tramitar a temps la gran demanda de vot que estan rebent. I pitjor encara, qui pot descartar que no hi hagi problemes a l’hora d’escrutar-lo. Ja veurem què passa la nit del 14F.

Però la forma en què les institucions han estat gestionant les eleccions demostra la importància que tenim nosaltres per a ells. També demostra que les eleccions no tenen tanta importància com la gestió que fan dels milions que rebran les grans empreses. Quan la cosa es posa dura, la burgesia es treu la màscara i mostra la seva veritable cara: la de la dictadura del capital.

És igual si és el sector sobiranista o el sector unionista. ERC i JxCat es barallen només per tenir millor imatge i guanyar vots, però les mesures de seguretat contra la Covid no en són part. El PSC volia fer-les com sigui el 14F, però les seves propostes per fer-les amb seguretat tampoc s’han sentit. La dreta i la ultradreta també són absents d’aquest debat.

Et pot interessar: Contra unes eleccions imposades, per una alternativa anticapitalista i d’independència de classe: vot nul o abstenció


Facebook Twitter

Guillermo Ferrari

Barcelona | @LLegui1968

Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”