×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

LEGO presenta el seu primer set LGBTIQ: la diversitat a la venda?

LEGO ha presentat un set LGBT+, el qual porta per nom “Everyone is Awesome” (totes són sorprenents) i estarà conformat per 346 peces. L'empresa busca celebrar el mes de l'orgull gai, perquè arribarà a les botigues el pròxim 1 de juny de 2021. La mercantilització de la identitat i sexualitat a l'ordre del dia.

Tomás Máscolo

dijous 17 de juny de 2021
Facebook Twitter

El pròxim 28 de juny de 2021 se celebrarà el Dia Internacional de l’Orgull LGBTIQ+, perquè aquesta data coincideix amb l’aniversari de la revolta de Stonewall a Nova York al 1969, que va marcar l’inici del moviment d’alliberament de la diversitat sexual. Per això LEGO ha presentat un set LGBT+, el qual porta per nom “Everyone is Awesome” i estarà conformat per 346 peces.

Et pot interessar:[Dossier]El mes de l’orgull en temps de pandèmia

“Es tracta d’un set molt especial per a LEGO Group, perquè és la primera vegada que llancem un producte que veritablement celebra la diversitat que existeix entre la nostra base de seguidors”, ha dit Matthew Ashton, vicepresident de disseny de la marca. Les primeres 11 peces tenen un preu de 34.99 dòlars.

Ha afegit que "la majoria de les figures no tenen un gènere específic, amb excepció d’aquella de color porpra, la qual compta amb una espècie de perruca" i és “una clara picada d’ullet a totes les fabuloses drag queens que existeixen”.

LEGO se suma a altres empreses reconegudes com Mattel i Hasbro que han incursionado en aquest tema, volent treure profit del que ells consideren un mercat captiu per explotar.

Et pot interessar:Què hi ha darrere de les empreses diverses i inclusives?

La diversitat sexual és també un negoci, però no és la primera vegada que Lego intenta fer màrqueting amb el gènere, els contes, els jocs i qualsevol altre producte cultural de la societat en la qual vivim, i reforcen més o menys els seus valors i estereotips. Com va dir en aquestes pàgina la periodista Celeste Murillo "en l’era de la diversitat sexual, amb la legalització del matrimoni entre persones del mateix sexe, o països com l’Argentina que reconeixen la identitat de gènere autopercebuda, encara que hi ha més varietat de joguines, mai van estar tan generitzats. Fins i tot la marca Lego, que s’havia caracteritzat per crear joguines sense distinció de sexe, va llançar per primera vegada al 2013 una línia per a nenes (Friends) amb peces roses i temàtiques “femenines”. Al contrari del que pot semblar a simple vista, parla d’un reforçament de la generització de la infància que segmenta cada vegada més els jocs per a homes i dones".

Et pot interessar:Fàbrica de princeses, fàbrica de súbdites

La diversitat també factura

L’amo de lego és Thomas Kirk Kristiansen i té 6,7 milers de milions USD (2020), segons la revista Forbes. No obstant això els diners els ha aconseguit especulant. Al 2018 a 1.400 empleats els va acomiadar d’un dia per l’altre, un 8% de la seva plantilla a tot el món es va quedar sense feina, per a reorganitzar la companyia després de registrar en el primer semestre una caiguda a la seva facturació i als seus guanys.

Actualment les principals fàbriques de Lego internament són les de Dinamarca, Hongria, República Txeca i Mèxic on es fan les conegudes peces. I als Estats Units la seva oficina de vendes. Les fàbriques de Lego per mitjà d’un proveïdor extern són les de la Xina (on es fan peces robòtiques i electròniques) i Àustria.

Si bé les joguines són d’origen nòrdic van aconseguir ser famosos a tot el món, i la seva casa principal avui està a USA. A Dinamarca o a qualsevol país, el que de veritat importa són els guanys i en aquest cas a costa d’una gesta que qüestionava al sistema capitalista com ho va ser l’aixecament de Stonewall. Aquesta nit trans, lesbianes i gais enfrontant a la policia, amb barricades va ser l’espurna incendiària que va donar inici al moviment d’alliberament sexual al juny de 1969. Va marcar un abans i un després. Tota aquesta història no té preu, perquè la nostra vida no val més que els guanys de Lego o qualsevol altra empresa imperialista. No en el nostre nom.


Facebook Twitter

Tomás Máscolo

Militante del PTS y activista de la diversidad sexual. Editor de la sección Géneros y Sexualidades de La Izquierda Diario.

Segueix-lo a Twitter

@PibeTiger

Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern del PSOE i Sumar signa un contracte milionari amb una empresa que fabrica armes per matar Gaza

El govern del PSOE i Sumar signa un contracte milionari amb una empresa que fabrica armes per matar Gaza