×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Piquet Vaga 8M: "Cap prohibició ens impedirà sortir als carrers contra el capitalisme i el patriarcat"

A les 9h del matí ha començat el piquet de vaga convocat per les dones de la comissió laboral del 8M de Barcelona.

Pa i Roses Barcelona

dilluns 8 de març de 2021
Facebook Twitter

Els carrers de moltes ciutats catalanes han començat el dia color violeta, plens de concentracions i piquets de vaga. A Catalunya els sindicats alternatius i d’esquerra como la IAC-Intersindical Alternativa de Catalunya- i la CGT -Confederació General del Treball- han convocat la Vaga General, juntament amb Sindillar, el Sindicat de Periodistes i altres organitzacions que també fan costat a aquesta convocatòria llançada pel moviment feminista català, motoritzada especialment per la comissió laboral del 8M.

El piquet centralitzat ha arrencat en l’estació Urgell, protagonitzat pels sindicats convocants i treballadores de diferents sectors.

El piquet informatiu va passar per les oficines de treball per denunciar la situació laboral de les dones: més precarietat, menys salaris i més temporalitat. La pluja i el fred no poden aturar el reclam dels drets de les dones que reclamen durant molts anys

Et pot interessar: -Vaga general feminista a Catalunya “Els governs no han fet res per a pal·liar les condicions precàries a les quals ens sotmeten”

A primera hora hem tallat l’avinguda Meridiana a l’altura de Garcilaso. Durant més d’una hora hem tallat aquesta via d’accés i generant llargues cues de turismes a l’avinguda. El #8M no es treballa, es reivindiquen i es defensen els drets de les dones i, en especial, de les dones treballadores.

El Piquet quan ha arribat a la Plaça Sant Jaume:

També hi ha hagut diversos piquets. Al campus de Bellaterra de la UAB els piquets han estat difonent la vaga i han tallat els accessos als FGC amb contenidors. També més d’un centenar de companya en un piquet no mixt s’han manifestat pel barri d’Horta passant pel CAP del barri.

El piquet central s’ha desplaçat fins a les portes d’El Corte Inglés que hi ha a la cèntrica plaça de Catalunya. Les companyes han denunciat els acomiadaments que l’empresa va anunciar. Al crit d’"Aturem els acomiadaments", les integrants del piquet han empaperat la porta de l’hipermercat.

Et pot interessar: Articles del #8M2021 i de l’Assemblea 8M

La comitiva s’ha aturat a la seu de l’Institut Català de la salut cridant "No, no, no! a la privatització". Segurament totes tenien al cap la Llei Aragonès que volia "obrir" a les urpes d’empreses privades com la de Florentino, a més espais de feina pública.

Sota la pluja i caminant per la Gran Via de la ciutat comtal i tallant en protesta la meitat d’aquesta important via de la ciutat catalana.

Ja acabant el piquet i en una de les últimes escales, totes cridant davant de l’edifici de la patronal catalana "Derogació Reforma Laboral". Derogació que havia promès el govern "més progressista de la història" i que es ressisteix a aplicar-la

Caixa de resistència

La comissió laboral del 8M a fer durant les setmanes prèvies una campanya de denúncies per les xarxes a les empreses que precaritzen i exploten a les treballadores, que acomiaden a dones en situació d’embaràs i tot l’assetjament laboral que venim sofrint les dones treballadores. D’altra banda, per a fer garantir que totes les dones puguin participar de la vaga, la mateixa comissió està difonent una caixa de resistència.


Facebook Twitter

Pa i Roses Barcelona

Segueix-lo a Twitter

@PanyRosasEE

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna