×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Plataforma de Represaliades Sindicals: “La reforma laboral de Yolanda Diaz continua la filosofia de la del 2012 i és una gran traïció a la classe treballadora”

El passat dijous tenia lloc la presentació de la Plataforma de Represaliades Sindicals a Barcelona. En el local de la CGT de Catalunya es van poder escoltar els casos de l'Alex de Marktel, d’en Miquel, ex repartidor d’Amazon i de l'Anto, de CGT Informàtica i las seves propostes d’organització.

EsquerraDiari.cat

dilluns 16 de maig
Facebook Twitter

”Ens trobem en un marc legal que segueix deixant carta blanca a la patronal per establir condicions de precarietat en les seves diferents formes: sous, horaris, càrregues de treball,...” aixÍ començava l’acte de presentació de la plataforma de Represaliades Sindicals a Barcelona el passat 12 de maig en el local de la CGT de Catalunya.

La presentació d’aquest acte no només s’emmarcava dins del context polític de l’Estat espanyol, sino també en el del procés d’organització que s’està produint als EEUU i Cànada. “Com a Plataforma de represaliades, estem veient procesos d’organització rellevants com la “generació U” als EUA. Una generació de joves treballadors que es neguen a acatar les regles del neoliberalisme”, explicava Iván Vela, que feia les vegades de presentador.

Els ponents van exposar els seus casos, fent visible que la patronal, dins d’aquest marc legal, continua el seu procés de precarització i qué compte amb totes les facilitats per reprimir a aquells i aquelles que es volen organitzar.

Es el cas de l’Alex o del Miquel. Tots dos varen patir la repressió quan van iniciar el seu procés d’organització. Alex va ser acomiadat i en el cas d’en Miquel l’empresa va tancar un cop es van celebrar les eleccions sindicals i la llista presentada pel Miquel i altres treballadors varen aconseguir representació.

Però la patronal no només ataca quan els treballadors i treballadores es volen organitzar, també ho fa quan simplement preguntes o exigeixes els teus drets. És el cas de l’Anto, al qual van fer fora per demanar els seus drets reflectits en el conveni de la seva empresa.

Un clar exemple de que aquesta igualtat de la que parlen les lleis, no está garantida a la vida real, on els empresaris compten amb el beneplàcit de les administracions i les burocràcies sindicals per fer i desfer segons els seus interessos.

Però l’acte de presentació no tenia l’objectiu, només, de donar a conèixer els casos dels convidats i membres de la plataforma, sino de presentar una alternativa de lluita, una organització dels treballadors i treballadores que pateixen la repressió sindical. Una alternativa colectiva, que ja compte amb treballadors i treballadores a Madrid, Barcelona, Huelva, Cadis o Valladolid.

Per això tots tres van posar també el focus en aquesta organització necesaria. El mateix Alex afirmava que "cal recuperar els sindicats de les mans de les burocràcies sindicals. Necessitem sindicats per a la lluita, que siguin militants i que funcionin en assemblees democràtiques i promoguin el front unic".

Miquel va defensar que "necessitem el front unic per equilibrar la pressió que imposen als que lluitem pels drets de les treballadores. La lluita als EUA es avui un referent en el cor del capitalisme". L’Anto també va fer menció a la GeneracióU en dir que "Hi ha que organitzar-se contra la burocràcia sindical pro empresa. La GeneracióU ens està donant una experiència molt bona per aprofitar. Hem de prendre en les mans de la classe treballadora la lluita contra la repressió sindical".

Per últim, en el mateix sentit i de primera mà, també va poder parlar el Bryan de Left Voice, diari d’Estats Units que forma part de la Xarxa Internacional La Izquierda Diario, en dir que "és un moment molt important als EUA per a la classe treballadora i es dóna l’oportunitat de crear sindicats combatius que fins ara eren inexistents, després de tot tipus de trabes de 40 anys".


Facebook Twitter
Les administracions i els sindicats condemnen als interins al “joc de la cadira”

Les administracions i els sindicats condemnen als interins al “joc de la cadira”

Lluitem per imposar a la patronal del lleure un conveni millor

Lluitem per imposar a la patronal del lleure un conveni millor

El lleure és educació: a la vaga amb el suport de les estudiants, contra l'externalització i la precarietat

El lleure és educació: a la vaga amb el suport de les estudiants, contra l’externalització i la precarietat

Podcast En Clau Roja | Verónica Landa: "Convoquem vaga en solidaritat amb les docents i perquè se'ns consideri part del sector educatiu"

Podcast En Clau Roja | Verónica Landa: "Convoquem vaga en solidaritat amb les docents i perquè se’ns consideri part del sector educatiu"

Tres motius per manifestar-se contra l'OTAN amb una política independent

Tres motius per manifestar-se contra l’OTAN amb una política independent

7 raons per les quals Pablo Iglesias és fan de David Simon

7 raons per les quals Pablo Iglesias és fan de David Simon

La “hegemonia” del PSOE i l'ensorrament de l'esquerra andalusa: algunes claus de les eleccions a Andalusia

La “hegemonia” del PSOE i l’ensorrament de l’esquerra andalusa: algunes claus de les eleccions a Andalusia

Les elèctriques ara prefereixen la hidràulica per mantenir els seus beneficis

Les elèctriques ara prefereixen la hidràulica per mantenir els seus beneficis