×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Postals de la repressió espanyolista que no va poder acabar amb l’1-O

A quatre anys de la celebració de l'u d'octubre i la forta repressió per part del Règim del 78 i les seves forces policials, recordem algunes de les imatges que van donar la volta al món i evidenciar l'objectiu d'acabar amb les aspiracions pel dret a decidir de tot un poble.

EsquerraDiari.cat

divendres 30 de setembre de 2022
Facebook Twitter

Aquest dissabte es compleix el cinqué aniversari del Referèndum per a l’autodeterminació de Catalunya que es va celebrar l’u d’octubre de 2017.

Durant aquella jornada, milions de catalans van demostrar que es podia votar, tot i la repressió dels cossos policials del Govern central del PP i el tancament de 450 centres de votació per part dels Mossos d’Esquadra. Les escenes de la brutal intervenció de la Policía Nacional i la Guardia Civil contra la població indefensa, gent gran, dones i nens i nenes, defensant els col·legis electorals, van recórrer les portades dels diaris i les xarxes socials de tot el món.

Més de mil ferits de diferent consideració en més de 50 càrregues policials repartides per tota Catalunya, des de Barcelona fins al poble més petit. A la capital, la xifra va arribar a més de 340 i en d’altres capitals de provincia com Girona, van ser 229 ferits.

Tot això, sense comptar que en els dies posteriors es va iniciar l’ofensiva repressiva encomanada pel discurs de Felip VI el 3O i encapçalada per la judicatura espanyola, i que a dia d’avui porta més de 4.000 encausades.

Però com diem, l’escalada repressiva iniciada amb el referèndum de l’u d’octubre te l’objectiu d’eliminar d’arrel el moviment independentista no només per part del Règim del 78, sinó també dels mateixos partits processistes ERC i Junts.

A continuació reproduïm alguns dels moments de major repressió durant l’u d’octubre de 2017 i que, alhora, van ser projectats durant les últimes sessions del judici farsa per part dels advocats de les defenses. Unes imatges que demostren clarament la repressió que el poble de Catalunya va patir per part de les forces de seguretat en el seu empeny d’acabar amb les aspiracions democràtiques pel dret a decidir de milions de catalans.

-Càrregues policials des de l’interior dels furgons de la Policía Nacional per a dispersar manifestants una cop requisades les urnes de l’escola Orlandai

-Unitats de la Guardia Civil reprimeixen amb gasos lacrimògens a desenes de persones que defensen de forma pacífica un col·legi a la localitat de Mont Roig

-La Policía Nacional carrega amb duresa a dotzenes de personas que defensen el col·legi Pau Claris de Barcelona

Més imatges de la Guàrdia Civil i Policía Nacional carregant contra la població que defensaven els col·legis en diferents municipis

Bonus track: imatges de la vaga general del 3 d’ocrubre de 2017 a Catalunya

Discurs de Felip VI el 3 d’octubre que dóna inici a l’ofensiva repressiva actual contra el moviment democràtic català


Facebook Twitter
La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

L'emergència habitacional a Catalunya i l'aliança entre grans tenidors i governs

L’emergència habitacional a Catalunya i l’aliança entre grans tenidors i governs

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

2012, l'inici de l'operació Catalunya

2012, l’inici de l’operació Catalunya

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Nou cas d'infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

Nou cas d’infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d'Amancio Ortega i 50% d'Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l'explotació”

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d’Amancio Ortega i 50% d’Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l’explotació”