×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Quatre joves detinguts a França per expressar la seva solidaritat amb Palestina

Els manifestants són membres de Revolutión Permanente i de l'agrupació juvenil Le Poing Levé. Van ser detinguts en la tarda del dimecres en el municipi de Melun.

Redacció internacional

dijous 9 de novembre de 2023
Facebook Twitter

Aquest dimecres a la tarda, quatre militants de Revolution Permanente i de l’agrupació juvenil Le Poing Levé van ser detinguts durant una manifestació de solidaritat amb Palestina. Una acció militant per denunciar la dramàtica situació que viu Gaza i la massacre comesa per l’Estat d’Israel.

La manifestació es realitzava en el municipi de Melun, a uns 50 quilòmetres al sud-est de París, a la regió d’Illa de França. Els activistes van ser portats a la comissaria d’aquesta localitat, on s’espera que passin la nit, sense que de moment es conegui el motiu. Una cosa és segura: forma part de la criminalització de la solidaritat amb Palestina en les últimes setmanes.

"Una repressió escandalosa" va expressar l’organització Revolution Permanente, que impulsa la Xarxa Internacional La Izquierda Diario a França, en les seves xarxes socials. S’ha convocat una concentració per a aquest dijous a les 12h enfront de la comissaria de Melun.

Des que va començar la massacre d’Israel contra el poble palestí que va seguir a les accions de Hamas del 7 d’octubre, milers d’activistes venen desafiant l’ofensiva repressiva del govern d’Emmanuel Macron, que busca criminalitzar les expressions de suport al poble palestí prohibint manifestacions i empresonant a activistes.

El govern francès ha amenaçat fins i tot amb la dissolució d’organitzacions que despleguin una bandera o expressin el seu suport al poble palestí. El ministre de l’Interior francès, Gérald Darmanin, va afirmar fa unes setmanes que aquests són actes "antisemita" i va amenaçar amb perseguir i fins i tot dissoldre a les organitzacions socials o polítiques que ho facin, establint així les bases per a la criminalització de la causa palestina.

L’Estat francès sempre ha donat un suport incondicional per a l’Estat racista i colonial d’Israel, i avui utilitza l’amalgama entre antisionisme i antisemitisme per silenciar a tots els partits que s’han oposat a les seves polítiques en els últims anys, des de la França Insubmisa fins als nostres companys i companyes de Révolution Permanente passant per l’NPA de Philippe Poutou.

Malgrat aquesta forta ofensiva repressiva, segueixen les expressions de solidaritat pel poble palestí. Dissabte es van realitzar massives manifestacions a tota França, que van ser cobertes per Revolution Permanente.

Revolution Permanente convoca per a aquest dijous a les 12AM (hora local) una mobilització de suport enfront de la comissaria de Melun, on es troben detinguts els joves.


Facebook Twitter
El racisme de l'extrema dreta no es combat amb el mal menor

El racisme de l’extrema dreta no es combat amb el mal menor

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l'ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l’ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l'educació pública?

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l’educació pública?

L'extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l'engendre d'Aliança Catalana

L’extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l’engendre d’Aliança Catalana

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Pablo Castilla: "No hi ha 'regeneració democràtica' possible del monàrquic Règim del 78"

Pablo Castilla: "No hi ha ’regeneració democràtica’ possible del monàrquic Règim del 78"

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Fora els bucs de guerra de l'OTAN del port de Maó

Fora els bucs de guerra de l’OTAN del port de Maó