×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Què tenen en comú Lidia Falcón, el PSOE i VOX?

Lídia Falcón ha deslligat de nou la polèmica després de publicar un article en Actuall, un mitjà de comunicació lligat a HazteOir en el qual aplaudeix l'últim argumentari publicat pel PSOE en el qual aquest partit desenvolupava posicones contra les persones Trans.

Clara Mallo

dissabte 20 de juny de 2020
Facebook Twitter

L’article publicat per Lídia Falcón en Actuall, un mitjà lligat a l’organització ultra conservadora HazteOir.org, també lligada a VOX, aplaudeix l’argumentari del PSOE que es va fer public fa unes setmanes. Aquest document filtrat mostrava com el discurs del PSOE avança en l’ofensiva contra els drets de les dones trans i la diversitat sexual, tot recolzat en la idea que reconèixer la lliure autodeterminació del sexe “implica la desaparició de la idea de dona i un atac al moviment feminista.” i posava negre sobre blanc la posició política d’aquest partit respecte a la Llei Trans Estatal.

Des d’aquest argumentari que es pretén "feminista", el PSOE conflueix així amb els mateixos arguments que des de l’extrema dreta i Lídia Falcón llancen contra les persones trans.

En l’article, Lidia Falcón aplaudeix el ’despengi’ del PSOE de la Llei de Llibertat Sexual la tramitació de la qual es va iniciar el passat 8 de març pel Consell de Ministres, però que en aquests moments es troba paralitzada a causa de la situació sota la Pandèmia. L’autora de l’article i dirigent del Partit Feminista saluda així la publicació de l’argumentari: “Certament ja era hora, després que durant diversos anys consentís (el PSOE) l’aprovació de lleis Trans en deu comunitats autònomes “.

Lídia Falcón en aquest article s’alinea sense embuts amb les posicones de HazteOir subscrivint el seu lema trànsfob de ‘Els nens tenen penis, les nenes tenen vulva’. Recordem que fa tres anys aquesta organització va posar en marxa un dels seus autobusos amb aquest lema i aplaudeix l’acostament de les posicions del PSOE a tots dos.

Les posicions de Lídia Flacón no sorprenen i el fet que puguin aparèixer en un mitjà vinculat a l’extrema dreta tampoc. Des de fa diversos anys el Partit Feminista i el seu portaveu fan campanya en contra de les llibertats sexuals i les persones trans amb posicions i arguments també utilitzats per l’extrema dreta. Precisament les seves posicions es radicalitzaven i la seva campanya s’intensificaven com a reacció al propi avanç del moviment de dones.

El moviment de dones ha tingut un important desenvolupament en els últims anys, i en les seves assemblees o en les seves manifestacions s’han sumat cada vegada més dones, persones trans i no binaries per a barallar contra el conjunt d’opressions. La participació de les dones trans va enfortir la lluita contra l’opressió i el masclisme però va ser una conquesta política com a resultat d’una baralla d’aquest col·lectiu precisament contra els corrents més conservadors com l’anomenat feminisme TERF, el qual defineix clarament al Partit Feminista i ara al PSOE.

et pot interessar: Què és el feminisme TERF, el feminisme transfòbic?

Aquesta campanya anti trans del Partit Feminista va obrir tota una polèmica que va culminar en l’expulsió d’aquesta organització d’Esquerra Unida, partit en el qual estava integrada.

Tant el text del PSOE com el més recent articulo de Lídia Falcón van rebre intenses critiques en xarxes socials per part de quantitat de col·lectius i activistes LGTBIQ. Col·lectius que vénen jugat un paper important en les lluites contra les opressions. El moviment de dones, a més, en el ultimos anys s’ha enriquit i enfortit enormement amb la participació de dones trans i no binaries.

La lluita comuna contra totes les opressions és l’única cosa que ens pot donar la força per a enfrontar aquest sistema capitalista i les seves opressions de gènere, sexualitat, el racisme o l’explotació de classe.


Facebook Twitter

Clara Mallo

Nació en Zaragoza en 1989. Historiadora del Arte y Máster en Cultura Contemporánea: Literatura, Instituciones Artísticas y Comunicación Cultural por la Universidad Complutense de Madrid. Escribe sobre cultura y sociedad en Izquierda Diario.

Madrid | @ClaraMallo

Sindicalistes per l'Amnistia Total

Sindicalistes per l’Amnistia Total

28S: El dret a l'avortament públic i gratuït no està garantit per a totes

28S: El dret a l’avortament públic i gratuït no està garantit per a totes

#ProuMentidesPolicials | Querellats dos mossos per fals testimoni contra periodistes

#ProuMentidesPolicials | Querellats dos mossos per fals testimoni contra periodistes

Grande-Marlaska condecora un dels responsables policials de la repressió de l'u d'octubre

Grande-Marlaska condecora un dels responsables policials de la repressió de l’u d’octubre

Podria Estar Passant | Última hora: els trànsfugues s'equivoquen i voten No a Feijóo

Podria Estar Passant | Última hora: els trànsfugues s’equivoquen i voten No a Feijóo

La dreta espanyolista es mobilitza contra l'amnistia i el dret democràtic a decidir. No els regalem els carrers!

La dreta espanyolista es mobilitza contra l’amnistia i el dret democràtic a decidir. No els regalem els carrers!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya