×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Sánchez torna a Ucraïna anunciant l’enviament de deu tancs Leopard després d’un any de guerra

Pedro Sánchez ha transmès des d'Ucraïna a Zelenski el seu suport i, a un dia de complir-se un any del començament de la guerra i després d'anunciar un augment del suport militar, l'enviament de deu carros de combat alemanys Leopard, mes que els sis tancs sol·licitats que va prometre la ministra de Defensa Margarita Robles del govern del PSOE i Unides Podem.

Alejandra Correa

dijous 23 de febrer de 2023
Facebook Twitter

El president del govern arribava aquest dijous a la capital ucraïnesa en un tren nocturn des de Polònia per reunir-se amb el seu homòleg ucraïnès en el que és la segona visita de Sánchez al país. Compartirà un discurs davant el parlament ucraïnès i donarà una ofrena floral en memòria dels caiguts en la guerra.

Sanchez farà el recorregut habitual que realitzen els mandataris estrangers que visiten el país, anant a diverses de les ciutats més afectades per la guerra. La del cap de govern és la tercera visita internacional aquesta setmana, després de l’arribada a Kíev del president estatunidenc Joe Biden i la primera ministra italiana Giorgia Meloni al començament d’aquesta setmana.

La notícia també l’ha fet pública Sánchez a través de les seves xarxes socials. “Estarem al costat d’Ucraïna i de la seva gent fins que la pau torni a Europa”, ha afirmat. Dies abans s’anunciava des del Ministeri de Defensa l’enviament de sis tancs més a Ucraïna i la possibilitat d’incrementar aquest número si el veiessin necessari, com s’ha incrementat avui fins a deu de moment. El president del Govern ha assegurat a més que el lliurament dels carros de combat es realitzarà "en les pròximes setmanes o mesos". Sánchez també ha recordat que Espanya formarà a soldats ucraïnesos en el maneig d’aquests vehicles de guerra.

Els tancs estan sent reparats i es preveu l’arribada de 55 militars ucraïnesos que ja estan sent ensinistrats en territori espanyol, així com el desplegament de la bateria de míssils antiaeris a Estònia juntament amb 80 soldats partir d’abril en el marc de l’actuació conjunta de l’OTAN. Fins avui, el govern del PSOE i Unides Podem ha destinat 54 transports de material bèl·lic a Ucraïna. A tot això cal sumar-li els paquets d’armament ja enviats, entre els quals s’inclou munició, projectils, artilleria, mísiles i llançadors entre altres.

El govern PSOE-UP continua perpetuant el seu rol imperialista i afí a l’OTAN, ja sigui econòmicament amb l’augment dels pressupostos militars o l’enviament de tancs i armes, o mostrant políticament el seu suport i posant-se al costat del president del país imperialista per excel·lència com és els EUA o de la primera ministra italiana d’extrema dreta.

En aquest marc, el govern del PSOE i Unides Podem, com a garant dels interessos de l’imperialisme espanyol, també s’ha sumat a aquesta escalada. Els últims Pressupostos Generals de l’Estats incloïen un augment històric de la despesa militar, que es va veure incrementant en un 26%. A tot això, cal afegir-li l’enviament de tancs a Ucraïna i les sancions econòmiques a Rússia o els acords amb el Marroc perquè blindi la frontera com a part de la política imperialista duta a terme pel govern “progressista”.

No tolerem que aquest govern secundi pública i econòmicament la guerra, mentre es continua cridant d’esquerres. Per això sortim a mobilitzar-nos novament. Ni Putin, ni OTAN, no a la guerra! Fa falta unir la lluita contra l’empobriment de la nostra classe i el combat contra el nostre propi imperialisme sense deixar de rebutjar la invasió de Putin. Davant les noves crisis i guerres a les quals prometen portar-nos, el camí es troba en la solidaritat internacionalista de la classe treballadora i els pobles en lluita contra les seves burgesies nacionals.

És hora que l’esquerra que manté posicions d’independència enfront del govern, al costat dels sindicats i moviments socials, cridem a mobilitzacions per aquestes demandes elementals per a posar fre a l’actual escalada bel·licista i reprendre les banderes antiimperialistes i internacionalistes. Aquestes banderes tan oblidades i calcigades per aquells representants de la “esquerra institucional” que van decidir convertir-se en ministres i ministres de l’OTAN. La mobilització i el rebuig enèrgic en la nova convocatòria a Madrid aquest dissabte 25 de febrer de l’Assemblea Popular contra la Guerra en una pot ser un punt per a barallar per aixecar un gran moviment contra la Guerra i els pressupostos militaristes.


Facebook Twitter
El racisme de l'extrema dreta no es combat amb el mal menor

El racisme de l’extrema dreta no es combat amb el mal menor

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l'ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l’ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l'educació pública?

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l’educació pública?

L'extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l'engendre d'Aliança Catalana

L’extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l’engendre d’Aliança Catalana

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Pablo Castilla: "No hi ha 'regeneració democràtica' possible del monàrquic Règim del 78"

Pablo Castilla: "No hi ha ’regeneració democràtica’ possible del monàrquic Règim del 78"

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Fora els bucs de guerra de l'OTAN del port de Maó

Fora els bucs de guerra de l’OTAN del port de Maó