×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Sí que es pot! Amb la lluita i l’organització la plantilla de Marktel tira a baix el conveni esclavista

Una sentència judicial de l'Audiència Nacional estableix que el conveni col·lectiu de l'empresa Marktel Global Services S.A és contrari a dret. La decisió, resultat de l'organització de la plantilla, afecta als més de 1500 treballadors de l'empresa de ‘el marquès’, que passaran a formar part del conveni sectorial de Contact Center.

EsquerraDiari.cat

dimecres 12 de maig de 2021
Facebook Twitter

Una sentència de la sala social de l’Audiència Nacional declara que el conveni col·lectiu de l’empresa Marktel Global Services S.A és contrària a dret, per la qual cosa “posiciona als 1500 treballadors amb un nou conveni, el de Contact Center”.

L’empresa de José María Horrillo López del Rei, marquès de Vivanco, porta des de 2009 sense eleccions sindicals. En el comitè d’empresa de Marktel Global Services, una de les empreses més grans de call center amb una plantilla de més de 1500 teleoperadores, queden tan sols queden 6 treballadors; els mateixos que van signar el conveni propi en 2015, una rebaixa respecte al conveni de sector permesa per la Reforma laboral de 2012. En aquest marc, l’empresa ha vingut acomiadant treballadors sense justificació -mentre continua realitzant contractacions- i vulnerant els drets de la plantilla en relació al teletreball.

Per a plantar cara a aquests atropellaments fa pocs mesos un sector de la plantilla ha fet un pas al capdavant constituint una secció sindical de CGT, que és la que ha començat a organitzar-se des de baix, impulsar mesures de lluita i ha denunciat el conveni esclavista de Marktel.

La lluita i l’organització dels i les treballadores de Marktel comença a donar els seus fruits amb aquesta sentència, encara que continuen sofrint la repressió sindical contra els delegats de CGT en l’empresa, amb l’acomiadament de companyes com Víctor, els constants avisos de baix rendiment i sobremonitorizació a la resta de membres de la secció sindical i el comitè de vaga format recentment.

Fa més d’un mes que la plantilla de Marktel realitza aturs d’una hora tots els dilluns pel pagament de les despeses del teletreball, una mesura impulsada per la secció sindical de CGT.

Les i els integrants de CGT Marktel creuen que no tot està guanyat perquè “l’empresa del Marquès sol ser poc inclinada als canvis i que una vegada més haurem d’empènyer totes juntes per a aconseguir que es compleixi la sentència i el pagament retroactiu a les treballadores”. També declaren que “no permetrem que segueixin sense complir amb la llei, ni que continuïn fent-se rics a costa de pagar-nos menys que a la resta de treballadores del nostre sector”.

Alex León, un dels delegats de CGT Marktel i membre del comitè de vaga ha assegurat a Esquerra Diari que “amb Marktel res és segur, intenten no complir amb la llei com han demostrat no pagant-nos els costos del teletreball i amb l’acomiadament del nostre company per ser sindicalista”, però sosté que “la nostra lluita no acaba aquí, no pararem fins que readmetin al nostre company Victor Dorta i fins que ens paguin totes les despeses del teletreball”.

Encara que la lluita continua, la caiguda del conveni esclavista és un gran triomf de la lluita i l’organització de les i els treballadors en Marktel. Així si que es pot.


Facebook Twitter
Al juliol va pujar l'atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

Al juliol va pujar l’atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l'Estat des del franquisme

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l’Estat des del franquisme

L'impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

L’impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l'esperat

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l’esperat

Mà d'obra migrant mes barata i submisa: l'objectiu de la reforma de la Llei d'Estrangeria

Mà d’obra migrant mes barata i submisa: l’objectiu de la reforma de la Llei d’Estrangeria