×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Sindicats, organitzacions d’esquerra i moviments socials es mobilitzaran al Consolat argentí a Barcelona en suport a la vaga general del 24G

Sindicats com la Intersindical Alternativa de Catalunya, agrupacions de la comunitat argentina com la Marea Verde de Catalunya o el Casal Argentí de Barcelona i organitzacions polítics com la CUP, el Corrent Revolucionari de Treballadors i Treballadores o Lluita Internacionalista, fan una crida a una concentració en suport a la lluita contra l'atac històric de Milei i el seu curs autoritari. A la tarda, a la plaça Sant Jaume, es tornaran a concentrar en una acció convocada per altres agrupaments de la comunitat argentina a Catalunya, com HIJOS o la plataforma ARG migrantes.

EsquerraDiari.cat

dimecres 24 de gener
Facebook Twitter

L’esquerra sindical i política catalana i la comunitat argentina fan una crida a la solidaritat amb la vaga general convocada a l’Argentina el pròxim 24 de gener contra les primeres mesures del govern Milei, amb dues concentracions per a aquell mateix dia.


Al matí s’ha convocat a una acció enfront del Consolat de l’Argentina en rebuig a l’anomenat Decret de Necessitat i Urgència i la Llei Omnibus, que suposen "una contrareforma històrica, antiobrera, propatronal i servil als interessos imperialistes de les multinacionals nord-americanes i europees i l’FMI". Un atac que cau sobre una situació ja crítica, herència directa del govern peronista anterior d’Alberto Fernández i el seu ministre d’Economia, Sergio Massa.

També denunciaran les "mesures pròpies d’una dictadura", que el nou govern tracta d’imposar "per evitar la protesta social i l’organització obrera i popular". Assenyalen les diferents prohibicions i protocols antimanifestació, com el de la ministra de Seguretat, Patricia Bullrich, amb els quals s’està perseguint dirigents i organitzacions socials.

Entre les organitzacions convocants hi ha part de la comunitat argentina local, com el Casal Argentí de Barcelona o la Marea Verde. També hi ha sindicats de l’esquerra sindical catalana com les Comissions de Base o la Intersindical Alternativa de Catalunya. Aquesta última és l’organització majoritària entre els treballadors i treballadores de l’educació, i té una important representació en altres sectors com la sanitat o l’administració pública.

També se suma la CUP i les seves joventuts, Arran, principal força de l’esquerra independentista. I altres organitzacions polítiques, com el Corrent Revolucionari de Treballadors i Treballadores -que forma part del mateix corrent internacional que el PTS argentí-, Lluita Internacionalista - grup germà de Izquierda Socialista - Socialismo y Libertad - agermanat amb el Movimiento Socialista de Trabajadores- o el grup L’Aurora. Participen també altres col·lectius juvenils, com Contracorrent, feministes, com Pa i Roses i socials, com el Col·lectiu d’Oblidats per la Transició.

En la seva crida recorden com el nivell d’atac ha obligat a la central sindical CGT argentina ha trencar amb la seva passivitat i donen suport a l’exigència de l’esquerra i els sectors combatius de l’Argentina a que el 24G sigui el primer pas d’un pla de lluita nacional fins a derrotar els plans del govern. Saluden aquesta important jornada de mobilització com "una primera gran batalla contra el brutal pla de Milei, que és una sort de laboratori de l’extrema dreta continental i internacional per aplicar brutals receptes d’ajust sobre les majories socials". Per això consideren que "la solidaritat internacionalista" és el primer pas.

La jornada de solidaritat continuarà a la tarda, en una concentració a la plaça Sant Jaume a les 18.30 hores, seu de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona. L’acció està convocada per diversos agrupaments de la comunitat argentina com la CTA autònoma, Argentins per a la Victòria, HIJOS, ARG migrantes, Casa Replico i la Plataforma Argentina Contra la Impunitat. A ella també assistiran alguns dels convocants de l’acció del Consolat.


Facebook Twitter
Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah