×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Solidaritat amb “Sanitàries en Lluita”: monitores del lleure, Acciona i serveis socials

Una altra jornada de concentracions de “Sanitàries en Lluita” pel 5%, contra la precarietat laboral, els acomiadaments i per la sanitat 100% pública. Treballadors d'Acciona, monitors del lleure i serveis socials s'han solidaritzat en la concentració de l'Hospital Sant Pau.

Itziar Batet

dijous 11 de juny de 2020
Facebook Twitter

Com tots els dimecres, les portes dels hospitals de Catalunya van tornar a ser escenari de diverses concentracions: infermeres, auxiliars, zeladores, metges i metgesses al crit de “Volem, volem el 5%”, “Sanitat, publica i de qualitat” i desenes de cartells contra la precarietat i els acomiadaments.

Per altre banda, ahir mateix el govern català va anunciar una compensación econòmica als treballadors sanitaris per la seva feina durant els moments de col•lapse de la sanitat. Però aquesta compensació és insuficient i incomparablement inferior respecte dels 48 milions d’euros que la Generalitat va transferir a les empreses privades i els 18 milions del contracte a Ferrovial. I a més, res s’ha dit del "5%".

Et pot interessar: Milions per a la privada, compensació única per als sanitaris: i el 5% per quan?

Essencials i aplaudits en plena pandèmia, oblidats pels governs que res faran per a retrocedir en dècades de retallades i plans de privatització encoberta, els sanitaris veuen un futur pitjor per als pròxims mesos si hi hagués un rebrot. La seva lluita comença a ser secundada i reconeguda per altres sectors de treballadores i treballadors i en les concentracions s’acosten al costat de joves, veïns i veïnes.

A l’Hospital Sant Pau del barri de Guinardó s’hi va acostar amb la seva pròpia pancarta un representatiu grup de treballadors i treballadores d’Acciona, subcontracta de Nissan, “Acciona en Lluita. Futur per a 25.000 famílies Nissan no es tanca”. Un suport solidari mutu ja que la setmana passada la plataforma “Sanitàries en Lluita” havia publicat en les seves xarxes declaracions contra el tancament de Nissan i exigint la nacionalització sense pagament i sota control dels treballadors. “Per la sanitat pública lluitarem fins al final. I Nissan no es tanca”, deia amb megàfon en mà Alberto, treballador de Nissan i membre de CGT.

Et pot interessar: Primavera Sanitària contra la privatització de la sanitat i en solidaritat amb Nissan: nacionalització sense pagament sota control obrer!

“Que tots aquells aplaudiments es converteixin en mobilitzacions”

Així començava Àngels, treballadora precària de Serveis Socials i membre de Pan y Rosas, “Sóc treballadora d’un sector molt precaritzat i afectat per les retallades que també hem estat en primera línia sense protecció. Però és super emocionant veure aquí als treballadors d’Acciona i de Nissan aquí donant el seu suport. Igual que a Nissan l’única solució per a defensar els seus llocs de treball és la nacionalització sense indemnització sota control dels treballadors, també és important intervenir la sanitat privada que s’ha lucrat durant tots aquests anys”.

També ha donat la seva solidaritat Ana, monitora de menjador: “Som un sector totalment privatitzat. Vivim la privatització d’un sector de cures com és en el nostre cas el dels infants, que acaba sent un servei cada vegada pitjor. I no volem que la sanitat pública acabi també així, per això tota la nostra solidaritat”.

La lluita contra la privatització de serveis tan essencials com la sanitat es fa ressò en molts sectors del poble treballador. Perquè les “retallades en sanitat maten” és la conseqüència més visible durant la pandèmia. També perquè les retallades han estat acompanyats de processos privatitzadors i externalització de sectors de serveis socials, educatius, públics que han portat més precarietat, pèrdua de drets laborals bàsics i precarietat en els propis serveis per a les persones usuàries.

Et pot interessar: 48 milions per a la sanitat privada ¿ho ha fet Torra, Artur Mas o Jordi Pujol?

Això, combinat amb una crisi que les empreses aprofiten per a aplicar tancaments d’empreses i acomiadaments, mentre el govern vestit de “progressista”, actua perquè la crisi la paguin la classe treballadora ajudant a la banca i als empresaris, s’estan preparant les condicions perquè “els aplaudiments es converteixin en manifestacions”.


Facebook Twitter

Itziar Batet

Educadora | Barcelona

“De la mobilització a la revolució”: una lectura per entendre per què vam passar del 15M i el procés, al govern “progressista” i la restauració autonòmica

“De la mobilització a la revolució”: una lectura per entendre per què vam passar del 15M i el procés, al govern “progressista” i la restauració autonòmica

La desafecció post procés és clau en unes municipals en les que Trias guanya a Barcelona

La desafecció post procés és clau en unes municipals en les que Trias guanya a Barcelona

Eleccions municipals 2023: cau la participació a Catalunya

Eleccions municipals 2023: cau la participació a Catalunya

La dreta obre la seva campanya a la Bonanova de la mà dels matons de Desokupa

La dreta obre la seva campanya a la Bonanova de la mà dels matons de Desokupa

Frente Obrero: amic de ‘picoletos' i enemic de treballadors

Frente Obrero: amic de ‘picoletos’ i enemic de treballadors

El racisme continua golejant a LaLiga

El racisme continua golejant a LaLiga

Franquistes, torturadors, maltractadors i terroristes d'Estat: candidats i càrrecs que no escandalitzen a PP, Vox i PSOE

Franquistes, torturadors, maltractadors i terroristes d’Estat: candidats i càrrecs que no escandalitzen a PP, Vox i PSOE

Viure o sobreviure? El cost de vida suposa el 61% del salari mínim i sense comptar la despesa en habitatge

Viure o sobreviure? El cost de vida suposa el 61% del salari mínim i sense comptar la despesa en habitatge