×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

TROBADA JUVENIL 14M | Per una joventut revolucionària en peu de lluita contra la guerra, el rearmament imperialista i la crisi capitalista

El pròxim 14 de maig les agrupacions Contracorrent i Pan y Rosas celebrem una nova trobada estatal per construir una gran joventut feminista, antiimperialista, anticapitalista i revolucionària contra la guerra, el rearmament imperialista i la crisi capitalista.

Pan y Rosas Estado español

Contracorrent

dilluns 9 de maig de 2022
Facebook Twitter

Som la generació que ha crescut entre crisi econòmica i social, amenaçada pels efectes del canvi climàtic i el desastre mediambiental, que ha viscut una pandèmia mundial i ara estem veient una guerra a Europa i les seves conseqüències. Què serà el pròxim?

La brutal invasió de Putin a Ucraïna està sent utilitzada pels països imperialistes de la Unió Europea i l’OTAN per rearmar-se augmentant els pressupostos militars –a costa dels serveis socials–, llançant discursos bel·licistes i reforçant l’opressió i explotació sobre Àfrica, Amèrica Llatina i Àsia. Contra la guerra a Ucraïna i les que vinguin cal recuperar la solidaritat internacional entre la classe treballadora i els pobles, per enfrontar-nos als governs capitalistes que ens volen dirigir a majors conflictes.

El veritable enemic està a casa. Són les grans empreses, les fortunes milionàries i els governs que els serveixen els que ens exploten. Ens condemnen a treballs precaris o a l’atur, a no poder estudiar pels preus de les matrícules, a no tenir la capacitat d’independitzar-nos o a no poder divertir-nos ni gaudir del nostre temps d’oci lliurement.

El govern del PSOE i Unidas Podemos, lluny de ser una alternativa, és part de tot això. Ha demostrat una vegada i una altra que governa pels capitalistes i no pel poble treballador, aprovant una reforma laboral lloada per la patronal, rescatant grans multinacionals, promovent una reforma universitària que augmenta el poder de les empreses i reprimeix els estudiants que s’organitzen, enviant tanquetes a la vaga de Cadis. També amb polítiques imperialistes i colonialistes com l’enviament d’armes a Ucraïna, les sancions que està pagant la classe treballadora russa o lliurant el Sàhara Occidental a la dictadura de Mohamed VI del Marroc mentre bloqueja l’augment dels salaris i es nega a tocar els beneficis de les elèctriques i altres empreses que s’estan enriquint amb la guerra.

A més, continuen protegint la monarquia i evitant que s’investiguin els seus escàndols. Són representants i garants d’aquest Règim del 78 que és una veritable presó per a pobles. Ho van demostrar avalant la sentència contra el procés en el seu moment i avalant ara la sentència contra el català a les aules. Això últim al costat d’ERC i JxCat que tornen a demostrar que no són cap aliat en la lluita per l’autodeterminació.

Mentrestant, l’extrema dreta espanyolista avança aprofitant la crisi social i econòmica que es manifesta en l’augment dels preus, la precarietat, el tancament d’empreses i la desocupació. Amb el seu discurs demagògic intenten arribar als treballadors, però només representen els “pijos” i “señoritos” i pretenen que aquesta crisi la paguem les dones, les persones LGTBIQ+, els migrants i la classe treballadora.

L’extrema dreta només la podrem atura al carrer i no des de les institucions d’aquest règim monàrquic per a rics del qual han sortit. Tampoc és possible enfrontar-la recolzant a un govern que aplica les polítiques de la dreta reprimint les manifestacions, militaritzant els barris obrers, expulsant migrants a la frontera de Ceuta i Melilla o legitimant la reforma laboral del PP.

La joventut combativa, que durant els últims anys hem participat dels moviments estudiantil, ecologista, antiracista, de dones i LGTBIQ+, hem de posar tota la nostra energia en buscar la unitat amb la classe treballadora que en diferents parts del món comença a aixecar-se. Aquesta que amb els seus mètodes de lluita com la vaga té la capacitat de parar el món, posant-se al capdavant de la resta de sectors oprimits i explotats per derrotar aquest sistema.

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de ContraCorrent (@contrac_cat)

Des de Contracorrent i Pan y Rosas lluitem per aturar la guerra, contra el rearmament militar imperialista i perquè aquesta crisi la paguin els capitalistes i no les de sempre. Per això ens organitzem intentant construir una joventut combativa i al costat de la classe treballadora que està en primera línia de les mobilitzacions socials. Una joventut que combati l’extrema dreta i les polítiques neoliberals d’aquest govern que li obren el camí. Una joventut que aposta per una alternativa anticapitalista i revolucionària a l’esquerra reformista adaptada al règim monàrquic i a aquest sistema capitalista que només pot oferir-nos precarietat, misèria i catàstrofes. Fer passos en la construcció d’aquesta alternativa és allò que ens proposem amb aquesta nova trobada estatal.

Les nostres agrupacions estan impulsades pel Corrent Revolucionari de Treballadors i Treballadores al costat d’estudiants i joves independents. Juntes lluitem des del present per un món futur diferent, lliure d’explotació i opressió. Contra la guerra, el rearmament imperialista i les noves barbàries d’aquest sistema capitalista ens neguem a la resignació i el derrotisme que ens volen imposar per acceptar l’horitzó catastròfic al qual ens porten. Nosaltres decidim prendre partit per una sortida revolucionària.

Et convidem a sumar-te a la trobada estatal de Contracorrent i Pan y Rosas a Madrid el pròxim 14 de maig per discutir sobre tot això i pensar com continuar la lluita construint una gran joventut feminista, antiimperialista, anticapitalista i revolucionària contra la guerra, el rearmament imperialista i la crisi capitalista.


Facebook Twitter

Pan y Rosas Estado español

Estado español | @PanyRosasEE


Contracorrent

Catalunya

“De la mobilització a la revolució”: una lectura per entendre per què vam passar del 15M i el procés, al govern “progressista” i la restauració autonòmica

“De la mobilització a la revolució”: una lectura per entendre per què vam passar del 15M i el procés, al govern “progressista” i la restauració autonòmica

La desafecció post procés és clau en unes municipals en les que Trias guanya a Barcelona

La desafecció post procés és clau en unes municipals en les que Trias guanya a Barcelona

Eleccions municipals 2023: cau la participació a Catalunya

Eleccions municipals 2023: cau la participació a Catalunya

La dreta obre la seva campanya a la Bonanova de la mà dels matons de Desokupa

La dreta obre la seva campanya a la Bonanova de la mà dels matons de Desokupa

Frente Obrero: amic de ‘picoletos' i enemic de treballadors

Frente Obrero: amic de ‘picoletos’ i enemic de treballadors

Pedro Sánchez avança les eleccions generals després de la desfeta del 28M

Pedro Sánchez avança les eleccions generals després de la desfeta del 28M

El racisme continua golejant a LaLiga

El racisme continua golejant a LaLiga

Franquistes, torturadors, maltractadors i terroristes d'Estat: candidats i càrrecs que no escandalitzen a PP, Vox i PSOE

Franquistes, torturadors, maltractadors i terroristes d’Estat: candidats i càrrecs que no escandalitzen a PP, Vox i PSOE