×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

TROBADA JUVENIL 14M | Per una joventut revolucionària en peu de lluita contra la guerra, el rearmament imperialista i la crisi capitalista

El pròxim 14 de maig les agrupacions Contracorrent i Pan y Rosas celebrem una nova trobada estatal per construir una gran joventut feminista, antiimperialista, anticapitalista i revolucionària contra la guerra, el rearmament imperialista i la crisi capitalista.

Pan y Rosas Estado español

Contracorrent

dilluns 9 de maig de 2022
Facebook Twitter

Som la generació que ha crescut entre crisi econòmica i social, amenaçada pels efectes del canvi climàtic i el desastre mediambiental, que ha viscut una pandèmia mundial i ara estem veient una guerra a Europa i les seves conseqüències. Què serà el pròxim?

La brutal invasió de Putin a Ucraïna està sent utilitzada pels països imperialistes de la Unió Europea i l’OTAN per rearmar-se augmentant els pressupostos militars –a costa dels serveis socials–, llançant discursos bel·licistes i reforçant l’opressió i explotació sobre Àfrica, Amèrica Llatina i Àsia. Contra la guerra a Ucraïna i les que vinguin cal recuperar la solidaritat internacional entre la classe treballadora i els pobles, per enfrontar-nos als governs capitalistes que ens volen dirigir a majors conflictes.

El veritable enemic està a casa. Són les grans empreses, les fortunes milionàries i els governs que els serveixen els que ens exploten. Ens condemnen a treballs precaris o a l’atur, a no poder estudiar pels preus de les matrícules, a no tenir la capacitat d’independitzar-nos o a no poder divertir-nos ni gaudir del nostre temps d’oci lliurement.

El govern del PSOE i Unidas Podemos, lluny de ser una alternativa, és part de tot això. Ha demostrat una vegada i una altra que governa pels capitalistes i no pel poble treballador, aprovant una reforma laboral lloada per la patronal, rescatant grans multinacionals, promovent una reforma universitària que augmenta el poder de les empreses i reprimeix els estudiants que s’organitzen, enviant tanquetes a la vaga de Cadis. També amb polítiques imperialistes i colonialistes com l’enviament d’armes a Ucraïna, les sancions que està pagant la classe treballadora russa o lliurant el Sàhara Occidental a la dictadura de Mohamed VI del Marroc mentre bloqueja l’augment dels salaris i es nega a tocar els beneficis de les elèctriques i altres empreses que s’estan enriquint amb la guerra.

A més, continuen protegint la monarquia i evitant que s’investiguin els seus escàndols. Són representants i garants d’aquest Règim del 78 que és una veritable presó per a pobles. Ho van demostrar avalant la sentència contra el procés en el seu moment i avalant ara la sentència contra el català a les aules. Això últim al costat d’ERC i JxCat que tornen a demostrar que no són cap aliat en la lluita per l’autodeterminació.

Mentrestant, l’extrema dreta espanyolista avança aprofitant la crisi social i econòmica que es manifesta en l’augment dels preus, la precarietat, el tancament d’empreses i la desocupació. Amb el seu discurs demagògic intenten arribar als treballadors, però només representen els “pijos” i “señoritos” i pretenen que aquesta crisi la paguem les dones, les persones LGTBIQ+, els migrants i la classe treballadora.

L’extrema dreta només la podrem atura al carrer i no des de les institucions d’aquest règim monàrquic per a rics del qual han sortit. Tampoc és possible enfrontar-la recolzant a un govern que aplica les polítiques de la dreta reprimint les manifestacions, militaritzant els barris obrers, expulsant migrants a la frontera de Ceuta i Melilla o legitimant la reforma laboral del PP.

La joventut combativa, que durant els últims anys hem participat dels moviments estudiantil, ecologista, antiracista, de dones i LGTBIQ+, hem de posar tota la nostra energia en buscar la unitat amb la classe treballadora que en diferents parts del món comença a aixecar-se. Aquesta que amb els seus mètodes de lluita com la vaga té la capacitat de parar el món, posant-se al capdavant de la resta de sectors oprimits i explotats per derrotar aquest sistema.

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de ContraCorrent (@contrac_cat)

Des de Contracorrent i Pan y Rosas lluitem per aturar la guerra, contra el rearmament militar imperialista i perquè aquesta crisi la paguin els capitalistes i no les de sempre. Per això ens organitzem intentant construir una joventut combativa i al costat de la classe treballadora que està en primera línia de les mobilitzacions socials. Una joventut que combati l’extrema dreta i les polítiques neoliberals d’aquest govern que li obren el camí. Una joventut que aposta per una alternativa anticapitalista i revolucionària a l’esquerra reformista adaptada al règim monàrquic i a aquest sistema capitalista que només pot oferir-nos precarietat, misèria i catàstrofes. Fer passos en la construcció d’aquesta alternativa és allò que ens proposem amb aquesta nova trobada estatal.

Les nostres agrupacions estan impulsades pel Corrent Revolucionari de Treballadors i Treballadores al costat d’estudiants i joves independents. Juntes lluitem des del present per un món futur diferent, lliure d’explotació i opressió. Contra la guerra, el rearmament imperialista i les noves barbàries d’aquest sistema capitalista ens neguem a la resignació i el derrotisme que ens volen imposar per acceptar l’horitzó catastròfic al qual ens porten. Nosaltres decidim prendre partit per una sortida revolucionària.

Et convidem a sumar-te a la trobada estatal de Contracorrent i Pan y Rosas a Madrid el pròxim 14 de maig per discutir sobre tot això i pensar com continuar la lluita construint una gran joventut feminista, antiimperialista, anticapitalista i revolucionària contra la guerra, el rearmament imperialista i la crisi capitalista.


Facebook Twitter

Pan y Rosas Estado español

Estado español | @PanyRosasEE


Contracorrent

Catalunya

Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah