×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

La CUP decideix presentar-se per primera vegada a les eleccions generals

L'esquerra independentista catalana ha près aquesta decisió "per l'excepcionalitat política del moment". "Venim a dir-li a l'Estat que deixi en pau i deixi d'empresonar a la nostra gent", afirma l'exdiputada Mireia Vehí.

EsquerraDiari.cat

dissabte 28 de setembre de 2019
Facebook Twitter

Foto: @cupnacional

La CUP ha decidit aquest dissabte presentar-se als comicis del 10 de novembre. Per primera vegada, l’esquerra independentista catalana es presentarà a unes eleccions generals.

Després d’un consell polític extraordinari del partit en el qual s’havia de decidir l’estratègia per als pròxims mesos, convocat després de les detencions dels membres dels CDR acusats de delictes de terrorisme, els dirigents de la CUP han anunciat aquest dissabte que la seva formació es presentarà als comicis del 10 de novembre. L’exdiputada Mireia Vehí ha justificat la decisió "per l’excepcionalitat política del moment".

"La CUP fa un pas endavant per l’amnistia, l’autodeterminació i el reconeixement de tots els drets. Per això hem decidit juntes anar a les eleccions del 10 de novembre", ha dit l’exdiputada al Parlament Mireia Vehí en roda de premsa després de la celebració del consell polític.

Vehí ha explicat que la CUP concorrerà als comicis del 10N amb una candidatura pròpia, i que en principi no preveu integrar-se en una llista unitària al costat d’altres forces independentistes. La CUP, ha avançat Vehí, tampoc garantirà la governabilitat a Espanya: "No hem vingut a garantir cap governabilitat, sinó a impugnar la seva repressió i la seva falta de democràcia, i que deixin en pau a totes les que sofreixen la cara més amarga de l’Estat espanyol i de la troica".

Vehí ha afegit que la decisió que la CUP es presentés "no ha estat fàcil", en referència als debats interns en la formació anticapitalista, però ha estat presa "per la responsabilitat de plantar cara a qui va contra els interessos del poble".

En les eleccions del 28 d’abril, la CUP va optar per no presentar-se. Llavors, una de les organitzacions que forma la CUP, Poble Lliure, va decidir concórrer de totes maneres als comicis al costat de Som Alternativa, la formació del exlíder de Podem Albano Dante Fachin. La llista Front Republicà es va quedar fora del Congrés al no arribar al 3% dels sufragis.

Vehí ha admès que la decisió de presentar-se al 10N "no ha estat fàcil" però ho ha vinculat a la "responsabilitat per a plantar cara als quals van contra els interessos del poble".

La irrupció de la CUP en el tauler de les eleccions generals donarà lloc a una nova competència en l’espai independentista d’ERC i Junts per Catalunya, així com en l’espai de l’esquerra catalana dels comuns.


Facebook Twitter
Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah