×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Un 8M amb massives manifestacions feministes a l’Estat espanyol

A meitat de l'avanç de les idees reaccionàries a escala internacional, del rearmament militar dels països imperialistes i del genocidi palestí, milions de dones en massives mobilitzacions feministes omplen els carrers en tot l'Estat espanyol contra el capitalisme patriarcal i el genocidi a Palestina.

Pa i Roses

dilluns 11 de març
Facebook Twitter

Aquest 8M enormes manifestacions van recórrer els carrers de les ciutats de tot l’Estat.
La manifestació a Madrid va ser multitudinària. Durant diverses hores, una marea feminista va recórrer el tram des d’Atocha a Colón. Al voltant de 500.000 persones, segons les organitzadores, o 30.000 segons la Delegació de Govern. Més enllà de la disputa pels números, la veritat és que la mobilització va ser una de les més grans dels últims anys. A la resta de l’Estat també van ser massives: 30.000 a Barcelona i Bilbao, i desenes de milers en altres ciutats.


Amb molta participació de joves, el moviment de dones va tornar a mostrar poder de mobilització. Enguany de nou en diversos casos les convocatòries estaven dividides, entre les del feminisme més afí al PSOE -prohibicionista i trànsfob-, d’una banda, i les del moviment de dones transinclusiu, per un altre. Aquestes últimes van ser majoritàries.

Enmig d’un genocidi a Palestina del qual aquest govern és còmplice les mobilitzacions s’han desbordat de símbols i càntics en solidaritat amb el poble palestí, demanant la ruptura de relacions amb l’Estat d’Israel i el cessament de la venda d’armes.

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Pan y Rosas✊🏽Pa i Roses (@panyrosas.es)


També en plena onada reaccionària, especialment estesa entre la joventut -el 40% d’homes joves afirma que el feminisme ja ha aconseguit el seu propòsit i s’està discriminant els homes- les marxes estaven plenes de joves dones i persones dissidents que van sortir a protestar contra aquesta escalada social de l’extrema dreta.

Al matí importants mobilitzacions estudiantils van obrir la jornada. En elles, moltes joves d’universitats i especialment d’instituts es van mobilitzar contra l’avanç de les idees d’extrema dreta que s’expressen a les aules.
Un any més tornem als carrers, contra els atacs de la dreta i la complicitat del govern progressista amb el genocidi a Palestina

Un altre any més les companyes de Pa i Roses ens mobilitzem al costat de milers i milers de dones, joves, precàries, migrants, dones trans i sectors LGBTI contra els atacs de la dreta, en solidaritat amb les dones i poble palestí i contra la hipocresia del govern imperialista de l’Estat espanyol còmplice d’aquest genocidi. També contra els discursos reaccionaris de la dreta que veiem molt reflectits a les aules i contra el govern “progressista” que aplica polítiques racistes, obre CIE, ens precaritza i manté els serveis públics en una situació lamentable mentre augmenta enormement els pressupostos militars. En un any a més en el qual complim 10 anys a l’Estat espanyol construint una organització feminista socialista que es posa en peus enfront de la dreta i davant el feminisme liberal dels ministeris.

Et pot interessar: A deu anys de Pa i Roses: feministes socialistes, anticapitalistes, internacionalistes i antiimperialistes

Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna

Qui s'enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

Qui s’enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

El govern defensa augmentar l'armament i la indústria de guerra de la Unió Europea

El govern defensa augmentar l’armament i la indústria de guerra de la Unió Europea

“Les morts en les residències es podrien haver evitat”. Els experts assenyalen el paper criminal d'Isabel Díaz Ayuso

“Les morts en les residències es podrien haver evitat”. Els experts assenyalen el paper criminal d’Isabel Díaz Ayuso