×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Una més: descobert un nou compte a Suïssa vinculat a Juan Carlos I

El compte, a nom d'una societat panamenya, estaria en realitat vinculat amb un membre de l'entorn del rei emèrit per a ocultar diners a Hisenda.

Jaime Castán

dimarts 27 de juliol de 2021
Facebook Twitter

Un nou compte bancari a Suïssa relacionat amb Juan Carlos I de Borbó seria l’última troballa d’Yves Bertossa, fiscal suís que ha rastrejat els possibles moviments del rei emèrit per a ocultar diners a l’Agència Tributària. El compte es tracta d’un dipòsit en el banc Credit Suisse de Ginebra, a nom d’una societat panamenya anomenada Lactuva SA. Aquesta societat, no obstant, és simplement una societat pantalla lde la qual l’objectiu és muntar xarxes opaques que ja haurien servit al monarca per a cobrar 100 milions d’euros de l’Aràbia Saudita.

L’autèntic titular de la societat seria en realitat un membre de l’entorn familiar de Juan Carlos I, que hauria realitzat aquest dipòsit a través de la Fundació Zagatka, de la qual l’administrador és Álvaro d’Orleans, el cosí del propi rei emèrit, i que està de sobres relacionat amb les corrupteles del monarca.

Les operacions haurien estat ordenades directament per Juan Carlos I, amb el supòsit objectiu d’ajudar econòmicament al seu cosí, i executades pel consultor suís Arturo Fasana que en 2008 va ordenar els tres pagaments de Zagatka a Lactuva. Sent aquest el rastre d’operacions que han seguit els investigadors per a trobar el compte.

Un altre cas més de corrupció de la Monarquia, que se suma a una llista interminable conforme va apareixent informació nova i, a poques setmanes de l’escàndol que relaciona l’origen de la fortuna del rei amb el tràfic d’armes.

Però el problema de la Monarquia no és només la seva evident corrupció, sinó que es tracta d’una institució reaccionària i antidemocràtica, garant dels negocis imperialistes de l’Estat espanyol i dels interessos de l’IBEX35. Una monarquia preservada i emparada per tot el Règim, començant pel Govern “progressista” del PSOE i Unidas Podemos.

Cal acabar amb aquesta casta parasitària i medieval. És necessari imposar amb la lluita als carrers una mesura democràtica elemental com és un Referèndum estatal sobre la monarquia. Des del CRT sabem, no obstant, que per a aconseguir-ho no es pot comptar amb Unidas Podemos, avui ministres de Sa Majestat, i una mesura així només serà possible mitjançant una lluita independent de tots els partits del Govern i el podrit Règim del 78.


Facebook Twitter

Jaime Castán

Nació en Zaragoza. Es historiador, periodista de Izquierda Diario y milita en la Corriente Revolucionaria de Trabajadores y Trabajadoras (CRT) del Estado Español.

Segueix-lo a Twitter

@JaimeCastanCRT

Borràs és condemnada a quatre anys i mig de presó i una petició d'indult del TSJC

Borràs és condemnada a quatre anys i mig de presó i una petició d’indult del TSJC

Clara Ponsatí torna a Brusel·les després que els Mossos d'Esquadra la detinguessin en la seva tornada a Catalunya

Clara Ponsatí torna a Brusel·les després que els Mossos d’Esquadra la detinguessin en la seva tornada a Catalunya

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

L'emergència habitacional a Catalunya i l'aliança entre grans tenidors i governs

L’emergència habitacional a Catalunya i l’aliança entre grans tenidors i governs

El govern de Sánchez-Díaz enviarà tancs a Ucraïna després de Setmana Santa

El govern de Sánchez-Díaz enviarà tancs a Ucraïna després de Setmana Santa

Moció de censura: entre l'esperpent de la dreta i el mal menor del progressisme imperialista

Moció de censura: entre l’esperpent de la dreta i el mal menor del progressisme imperialista

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Nou cas d'infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

Nou cas d’infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid