×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

VÍDEO | Què podem esperar les persones migrants d’aquest 23J?

He gravat aquest vídeo davant del CIE de Aluche per recordar que, en aquestes eleccions, ni la dreta ni el suposat progressisme són una opció per a nosaltres les migrants. Per això, aquest 23J defensem el vot nul o l'abstenció.

Yan Ramos

dijous 20 de juliol de 2023
Facebook Twitter

De què ens serveixen aquestes eleccions a les persones migrants? Si ens deixen votar, ja que milions de persones no poden fer-ho, només tenim dues opcions. D’una banda, la dreta i l’extrema dreta, que estan a això de sempre, amb els seus discursos racistes com que tots els migrants som delinqüents que vivim de les pagues i ajudes, tot i que sense anar més lluny Abascal vivia amb un sou de 80.000 euros sense fer res. I també portant un programa per criminalitzar a la joventut racialitzada i a les migrants, culpant-nos dels problemes que causen els grans capitalistes.

Els i les migrants som la classe treballadora amb els treballs més precaris, moltes vegades sense accés a sanitat o educació i encara hem d’empassar-nos els seus discursos nacionalistes i reaccionaris contra nosaltres.

D’altra banda, tenim al PSOE i a Sumar, que per molt que s’abanderin com a antiracistes, no hi ha res més lluny de la realitat. Aquesta legislatura la recordarem per ser el govern que res més arribar va obrir nous CIE i va mantenir els existents com el de Aluche o el de Barcelona, que va assassinar a centenars de migrants a Melilla i que continua deixant morir a altres punts al Mediterrani mentre aplica fidelment les polítiques anti migratòries de la UE. Un govern que no ha derogat ni de lluny la llei d’estrangeria i ens exclou d’altres lleis com la llei trans. I que, a més, ha acollit amb braços oberts la cimera imperialista de l’OTAN, organització que explota i ataca a centenars de pobles del món.

Ha estat un govern que ha modernitzat la policia de dalt a baix i ha augmentat el número dels seus membres, policia que és després la que ens criminalitza, ens deté o ens mata, com a Nahel fa unes setmanes a França.

Vaja, que se’ns fa complicat lluitar contra una extrema dreta a través de votar a una mal anomenada esquerra que ens reprimeix, i damunt ens ho pinten de progressista. Llavors, què podem fer? Mentre des de dalt ens diuen que no podem fer res, l’única alternativa que tenim és la mobilització i la lluita de classes per enfrontar a l’extrema dreta racista, tirar a baix les fronteres i acabar d’una vegada per sempre amb aquest sistema que ens explota i ens oprimeix. Les nostres demandes com a migrants són demandes de tota la classe treballadora i hem de lluitar amb un sol puny. Però per a això, és necessari construir una organització socialista i revolucionària, amb independència de classe que lluiti per aquesta perspectiva, amb la finalitat d’acabar d’arrel amb el racisme, l’explotació i la resta de les opressions que ens afecten.

Per a això, et convidem els dies 1, 2 i 3 de setembre a l’escola d’estiu del CRT, on discutirem l’estratègia per acabar amb les fronteres, el racisme, l’explotació i l’opressió en una de les nostres xerrades sobre l’imperialisme. Perquè a una dreta de veritat no la parem amb una esquerra de mentida, aquest 23J vota nul o abstenció i, sobretot, uneix-te a organitzar amb nosaltres l’alternativa d’esquerra que fa falta.


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l'illot d'Alborán per 1.300.000 euros

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l’illot d’Alborán per 1.300.000 euros

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones