×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

VÍDEO | Segona onada: Quina resposta des de l’esquerra anticapitalista?

Segona ona, polítiques restrictives i repressiva contra el reforç de la sanitat. La necessitat d'un pla de lluita per un programa d'emergència i d'avançar a construir una altra esquerra des de l'anticapitalisme i la independència de classe.

Redacció Contrapunto

dimarts 10 de novembre de 2020
Facebook Twitter

Lucía Nistal i Santiago Lupe conversen sobre l’impacte de la segona ona i les polítiques del govern central i autonòmics.

En un nou Especial per a Contrapunt, els portaveus de la CRT qüestionen el full de ruta del Govern "progressista" d’enfrontar la pandèmia per mitjà d’un reforç repressiu, mentre se segueixen sense prendre mesures sobre la sanitat privada, les grans empreses i fortunes per a abordar un pla que inclogui el reforç del sistema sanitari, l’educació o el transport públic.

Lucía i Santiago plantegen també la necessitat que les organitzacions obreres, els moviments socials i l’esquerra anticapitalista preparin un pla de lluita per un programa d’emergència davant aquesta crisi, exigint a les burocràcies sindicals una vaga general per a imposar una sortida a favor de la classe treballadora, les dones i la joventut.

També entren en el debat que planteja la situació sobre quina esquerra fa falta davant la integració del neorreformisme en la gestió de l’Estat capitalista, així com l’aprofundiment per part de la CUP de la seva política d’"unitat estratègica" amb l’independentisme a Catalunya.

Lucía i Santiago insisteixen en la proposta de la CRT a altres grups de l’esquerra per a impulsar un front anticapitalista i d’independència de classes per a les eleccions catalanes.


Facebook Twitter
"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Segona jornada de vagues d'Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d'un 75% en personal sanitari

Segona jornada de vagues d’Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d’un 75% en personal sanitari

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques