×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Vaga a Telepizza contra les retallades del conveni i els salaris de misèria

Redacció Esquerra Diari

dimarts 6 de juny
Facebook Twitter

Els treballadors denuncien que Telepizza, gràcies a la signatura dels sindicats d’UGT i CCOO a nivell estatal, ha imposat un conveni del sector que elimina les poques millores conquistades per la plantilla.

Expliquen que en l’anterior conveni de 2016-18, ja els van reduir un 83% el plus de nocturnitat, però que en aquest últim "de la nit al dia, ens han llevat pràcticament tots els complements extrasalarials (plus de transport, de roba, de quantitat i qualitat, de repartiment, de menyscapte de diners, de categoria i el plus salarial que a Saragossa va, guanyar amb la vaga de 2019)". Plantegen que "és el propi conveni el que reconeix que aquesta mesura buscaria deixar sense efecte les pròpies pujades del Salari Mínim decretades".

Segons compte el sindicat, aquesta no ha estat l’única mesura de l’empresa, que ja deu a la plantilla salaris endarrerits: "Telepizza s’ha inventat una nova categoria amb una doble escala salarial perquè els i les companyes que entren noves cobrin menys que nosaltres". D’altra banda, "el conveni tampoc recull una clàusula de revisió salarial indexada a l’IPC real mensual per a impedir que devaluïn els nostres sous. En lloc d’això, hi ha una pujada del 3% que només es cobra si hi ha una pujada del Salari Mínim”.

En aquest sentit, el sindicat CGT aclareix que "la pujada de l’SMI decretada pel govern (8%) no sols és ridícula quan el cost de la vida aconsegueix els 1500 euros mensuals segons els experts, sinó que tampoc aconsegueix el sou mes baix de l’hostaleria". Des de CGT plantegen que "aquestes pujades són vergonyoses quan portem anys de retallades salarials".

D’altra banda, lluny d’aquest 3% els treballadors advoquen "per equiparar el sou de Telepizza al Conveni d’Hostaleria", al qual pertanyien abans. A més, denuncien que tota pujada salarial deixa de ser un dret quan es manté l’Articulo 14, que diu que "l’empresa pot retallar els salaris quan vulgui".

CGT considera que "aquestes negociacions han estat totalment antidemocràtiques i a esquena de milers de treballadores" i que "ni tan sols han estat votades directament pels i les treballadores per poder negociar, ni tampoc s’han proposat fer un referèndum".

Aprofitant la mobilització, CGT fa una crida als i les treballadores de les Fast food "a organitzar-se com els pizzers" perquè UGT i CCOO els acaba d’expulsar del conveni d’hostaleria. I anima als companys de OSTA (que recentment van denunciar aquest nou conveni) a "confluir junts el pròxim 10 de juny".

És per tot això que des del sindicat CGT demanen "la solidaritat d’estudiants i joves, dels moviments socials, pensionistes, del moviment de dones i de tots els sindicats perquè secundin i envoltin de solidaritat aquesta lluita de la joventut precària que aquesta farta de veure com les seves vides empitjoren mentre la patronal engrosseix milions a costa de la població treballadora" i afegeixen que "volem unir i donar suport a les demandes de tots els col·lectius que fan costat a la joventut precària". Així mateix, demanen als clients que el dia de la vaga no consumeixin en els establiments afectats.


Facebook Twitter
La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

De súper ministres i la casta judicial

De súper ministres i la casta judicial

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d'una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d’una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?