×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Vaga dels FGC: la Generalitat atempta el dret a vaga amb serveis mínims abusius del 85%

El Sindicat de Maquinistes Ferroviaris convoca 9 jornades de vaga coincidint amb el Mobile World Congress, exigint una millora en la seguretat i la readmissió d'un maquinista acomiadat. La Generalitat atempta al dret a vaga imposant serveis mínims del 85%.

EsquerraDiari.cat

dimarts 22 de febrer
Facebook Twitter

El Sindicat de Maquinistes Ferroviaris (SEMAF) convoca nou dies de vaga coincidint amb la celebració del Mobile World Congress a Barcelona.

Les jornades de vaga dels maquinistes dels ferrocarrils de Catalunya que ha començat aquest dimarts seguirà els dies 23, 24, 25 i 28 de febrer, així com també els dies 1, 2 3 i 4 de març, té com a objectiu la millora de la seguretat en les infraestructures i les línies de circulació.

A més, SEMAF denuncia també l’acomiadament injustificat d’un maquinista per part de la direcció com a represàlia per prioritzar la seguretat a altres qüestions que posa per davant l’empresa.

La vaga, que coincideix amb la celebració del Mobile els dies 28, 1, 2, 3 i 4, és veurà afectada però, per uns serveis mínims abusius per part del govern de la Generalitat, la quan ha imposat fins a un 85% de serveis mínims per tal de no afectar el congrés de telefonia més important del món.

Sens dubte, el departament de treball ha imposat uns serveis mínims que, com sempre, atempten contra el dret de vaga. I més, davant un Mobile que és el principal aparador de la ’marca Barcelona’ i que arriba a generar gairebé 500 milions d’euros en vendes.

Un negoci rodó per a l’Ajuntament d’Ada Colau, la Generalitat de Catalunya i els principals lobbies i grans empresaris de Catalunya. Amb gairebé 14.000 llocs de treball temporals i precaris i que afecten principalment a joves, dones o immigrants. Amb unes condicions salarials que en molts casos estan per sota del que marca el conveni interprovincial d’hostaleria i turisme de Barcelona, a més de condicions sexistes en les que obliguen a les hostesses a no passar la talla 36/38, portar faldilla curta o sabates de taló de 5 centímetres, entre altres qüestions de caire masclista.


Facebook Twitter
La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

L'emergència habitacional a Catalunya i l'aliança entre grans tenidors i governs

L’emergència habitacional a Catalunya i l’aliança entre grans tenidors i governs

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

2012, l'inici de l'operació Catalunya

2012, l’inici de l’operació Catalunya

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Nou cas d'infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

Nou cas d’infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d'Amancio Ortega i 50% d'Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l'explotació”

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d’Amancio Ortega i 50% d’Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l’explotació”