×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Vaga dels FGC: la Generalitat atempta el dret a vaga amb serveis mínims abusius del 85%

El Sindicat de Maquinistes Ferroviaris convoca 9 jornades de vaga coincidint amb el Mobile World Congress, exigint una millora en la seguretat i la readmissió d'un maquinista acomiadat. La Generalitat atempta al dret a vaga imposant serveis mínims del 85%.

EsquerraDiari.cat

dimarts 22 de febrer de 2022
Facebook Twitter

El Sindicat de Maquinistes Ferroviaris (SEMAF) convoca nou dies de vaga coincidint amb la celebració del Mobile World Congress a Barcelona.

Les jornades de vaga dels maquinistes dels ferrocarrils de Catalunya que ha començat aquest dimarts seguirà els dies 23, 24, 25 i 28 de febrer, així com també els dies 1, 2 3 i 4 de març, té com a objectiu la millora de la seguretat en les infraestructures i les línies de circulació.

A més, SEMAF denuncia també l’acomiadament injustificat d’un maquinista per part de la direcció com a represàlia per prioritzar la seguretat a altres qüestions que posa per davant l’empresa.

La vaga, que coincideix amb la celebració del Mobile els dies 28, 1, 2, 3 i 4, és veurà afectada però, per uns serveis mínims abusius per part del govern de la Generalitat, la quan ha imposat fins a un 85% de serveis mínims per tal de no afectar el congrés de telefonia més important del món.

Sens dubte, el departament de treball ha imposat uns serveis mínims que, com sempre, atempten contra el dret de vaga. I més, davant un Mobile que és el principal aparador de la ’marca Barcelona’ i que arriba a generar gairebé 500 milions d’euros en vendes.

Un negoci rodó per a l’Ajuntament d’Ada Colau, la Generalitat de Catalunya i els principals lobbies i grans empresaris de Catalunya. Amb gairebé 14.000 llocs de treball temporals i precaris i que afecten principalment a joves, dones o immigrants. Amb unes condicions salarials que en molts casos estan per sota del que marca el conveni interprovincial d’hostaleria i turisme de Barcelona, a més de condicions sexistes en les que obliguen a les hostesses a no passar la talla 36/38, portar faldilla curta o sabates de taló de 5 centímetres, entre altres qüestions de caire masclista.


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l'illot d'Alborán per 1.300.000 euros

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l’illot d’Alborán per 1.300.000 euros

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones