×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Vaga estudiantil 26-O: Impulsem comitès i buidem les aules en solidaritat amb el poble palestí!

Declaració de l'agrupació juvenil Contracorrent per posar dempeus un moviment estudiantil contra el genocida Estat d'Israel. Fan una crida a aturar les classes el 20 d'octubre, en suport a la vaga internacional per Palestina i se sumen a la convocatòria de vaga estudiantil per al 26 d'octubre.

Contracorrent

dimarts 17 d’octubre de 2023
Facebook Twitter

L’Estat d’Israel està portant endavant una nova massacre a la Franja de Gaza amb l’aval dels EUA i els països de la UE. No oblidem el rol d’aquests països en la creació de l’Estat israelià basat en l’ocupació de terres del poble palestí i la neteja ètnica des dels seus orígens el 1948.

Ens solidaritzem amb la causa del poble palestí i defensem el seu total i legítim dret a defensar-se contra el genocida Estat d’Israel. No compartim ni els mètodes ni l’estratègia ni els objectius de Hamas i rebutgem els seus atacs sobre la població civil. Per aquesta via és impossible aconseguir la necessària unitat entre la població àrab palestina i la població àrab israeliana, així com amb els sectors de treballadors jueus que vulguin enfrontar en l’Estat d’Israel, trencar amb el sionisme i l’apartheid que imposa contra el poble palestí.

El govern “progressista” s’ha posicionat amb l’Estat d’Israel. Pedro Sánchez es manté en la línia dels pactes comercials, polítics i militars que uneixen a tots dos règims. Les paraules de Podemos, IU o Yolanda Díaz que critiquen l’ocupació israeliana estan totalment buides perquè la seva presència en el govern és part de l’aval a les accions de Netanyahu.

Des de Contracorrent defensem una posició antiimperialista conseqüent. Quan va començar la guerra d’Ucraïna vam denunciar el rearmament imperialista en curs que, en el cas de l’Estat espanyol, està destinat a blindar la frontera i defensar els interessos de l’IBEX 35. Rebutgem la invasió reaccionària de Putin al mateix temps que ens oposem a les sancions econòmiques, l’enviament d’armes a Ucraïna i l’augment dels pressupostos militars, perquè només busquen reforçar a l’imperialisme europeu i espanyol i les seves grans empreses.

Avui, els mateixos imperialistes que van usar un discurs hipòcrita en "defensa de la democràcia" per augmentar els seus pressupostos militars, són els que estan donant suport a l’ocupació de l’Estat d’Israel i la seva nova guerra contra el poble palestí. Respecte a Israel, la posició de Sánchez i Yolanda Díaz té molt a veure amb els més de 3.000 milions d’intercanvis entre Espanya i Israel durant 2022. Multinacionals espanyoles com Sacyr, Indra, Comsa o ACS fan grans negocis amb l’Estat sionista.

A Madrid, la casta universitària va convidar a autoritats israelianes per fer una xerrada a la Universitat Complutense i el govern del PSOE-UP va respondre amb repressió al campus. A Barcelona, la UPF manté vincles amb l’empresa d’armament Indra que fa negocis amb l’Estat d’Israel. Alhora, la joventut àrab a l’Estat espanyol està sempre en el punt de mira de la policia, especialment aquells menors que migren sols. La precarietat i el racisme institucional estan combinats. A més, és àmpliament conegut que els Mossos d’Esquadra han rebut formació a Israel, així que tampoc sorprèn que ERC i Junts se situïn del costat de Netanyahu contra la resistència palestina.

Diem no a la guerra duta a terme per part de l’Estat Israel contra el poble palestí! És urgent impulsar comitès en defensa del poble palestí en tots els instituts i universitats per organitzar un gran moviment de solidaritat. Exigim que les universitats es posicionin del costat la lluita de les i els palestins per la seva autodeterminació i trenquin llaços amb l’Estat genocida d’Israel.

Els sindicats, partits d’esquerra i moviments socials han de prendre part i fer una crida a mobilitzar-se per aturar aquesta massacre. Els sindicats palestins han fet una crida perquè les organitzacions obreres paralitzin totes les activitats destinades a enviar armament a l’Exèrcit israelià, que secundem plenament i demanem als sindicats de l’Estat que responguin a aquesta petició de solidaritat antibel·licista elemental.

Contra els governs europeus que limiten la llibertat d’expressió i prohibeixen manifestar-se en suport al poble palestí. Per la fi de les relacions diplomàtiques i militars amb l’Estat d’Israel per part del govern espanyol i la resta de les seves institucions, inclosos ajuntaments i governs autonòmics. Per la retirada de les tropes espanyoles del Líban Contra l’Estat sionista d’Israel. Pel dret a l’autodeterminació del poble palestí!

Sobre aquestes bases fem una crida a la resta d’organitzacions estudiantils i juvenils com el Sindicat d’Estudiants, Estudiants en Moviment, SEPC, Arran, Obrir Bretxa, AEP, Front d’Estudiants, les organitzacions emmarcades en el Moviment Socialista i la resta de les organitzacions juvenils que se solidaritzen amb la causa palestina per impulsar l’autoorganització en els nostres centres d’estudi. Aquest és el camí per preparar una vaga estudiantil des de baix.

En aquest sentit, és un molt bon punt de partida la creació dels primers comitès estudiantils en suport al poble palestí que s’han conformat a la UB, la UAB i la UCM per organitzar la resposta des de les facultats, que ja s’està estenent a altres universitats amb noves convocatòries d’assemblees per formar comitès com a la UAM, UNIZAR, UC3M, i que continuarem impulsant allà on estiguem. Així mateix, ens sumem a la vaga convocada pel Sindicat d’Estudiants per al 26 d’octubre.

Entre aquestes accions destaquen la crida a buidar les aules aquest divendres 20 d’octubre a les 12 del migdia en suport a la convocatòria internacional de vaga per Palestina llançada per diverses organitzacions.

Des d’una posició d’independència de classe, creiem que la lluita per una Palestina obrera i socialista que comprengui tot el seu territori històric on àrabs i jueus convisquin en pau és l’única manera de conquistar l’autodeterminació del poble palestí en el marc de la lluita per una Federació de Repúbliques Socialistes al mig Orient.


Facebook Twitter

Contracorrent

Catalunya

El racisme de l'extrema dreta no es combat amb el mal menor

El racisme de l’extrema dreta no es combat amb el mal menor

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l'ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l’ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l'educació pública?

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l’educació pública?

L'extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l'engendre d'Aliança Catalana

L’extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l’engendre d’Aliança Catalana

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Pablo Castilla: "No hi ha 'regeneració democràtica' possible del monàrquic Règim del 78"

Pablo Castilla: "No hi ha ’regeneració democràtica’ possible del monàrquic Règim del 78"

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Fora els bucs de guerra de l'OTAN del port de Maó

Fora els bucs de guerra de l’OTAN del port de Maó