Jovent

8M

Vaga estudiantil feminista: milers de joves es mobilitzen

Milers de joves, en la seva majoria dones, han participat de les convocatòries de la vaga del 6M impulsada pel Sindicat d'Estudiants i altres col·lectius com a Pa i Roses i Cobas, entre altres.

divendres 6 de març de 2020| edició del dia

La vaga estudiantil en instituts ha estat convocada per a manifestar-se contra el pin parental i per l’educació sexual en tots els nivells educatius.

"Aquí estem les feministes!" ha estat una de les consignes més escoltades en la manifestació a Madrid, que ha recorregut el carrer Alcalá fins a arribar al Ministeri d’Igualtat. Convocatòries del mateix tipus s’han realitzat en desenes de ciutats espanyoles aquest divendres, com a bestreta de les quals es viuran el pròxim 8 de març.

Des de l’agrupació de dones Pa i Roses, Andrea ha declarat que “hem de continuar mobilitzant-nos, contra el pin parental, perquè volem més i millor educació sexual, però també per la plena separació d’una vegada de l’Església de l’Estat, per treure a l’Església dels nostres plans d’estudi, per la derogació de les reformes laborals, i perquè creem que els drets els arrencarem nosaltres als carrers, i no en els despatxos del govern”.

També a Barcelona hi ha hagut manifestació, i des de Pa i Roses s’ha entrevistat a desenes d’estudiants per a conèixer els motius per a anar la vaga i per a participar del 8 de març.
temes relacionats

Feminisme i lluita del moviment de dones   /    Feminisme   /    Jovent   /    Estudiants   /    #8M

Comentaris

Comentar