Món obrer

VAGA METRO BCN

Vaguistes TMB: "Ada Colau, volem treballar sense perdre la salut"

Ahir es va celebrar una nova jornada de vaga al Metro de Barcelona, per a exigir a Ada Colau "treballar sense perdre la salut i per a oferir un millor servei als usuaris" enfront de la precarietat i malalties per amiant.

Joe Molina

Trabajador despedido de Panrico, Barcelona | @joemolina57

dimarts 21 de maig de 2019| edició del dia

Aquest dilluns a Barcelona els treballadors i les treballadores del Metro van reprendre una nova jornada de vaga, amb tres franges d’aturades convocades.

Motius: "Perquè l’empresa ha ocultat que estàvem treballant amb amiant. I ara que els treballadors hem emmalaltit, menteix. No hi ha només 12 casos, n’hi ha molts més (...) L’empresa ho sap però ho nega. (...) I com nega en aquests informes que aquestes persones estiguin malaltes per l’amiant, no poden ser tractats com a malaltia professional i aquestes persones malaltes continuen treballant amb amiant al seu voltant i perjudicant la seva salut". Així ho expliquen en un comunicat difós per CGT de Barcelona en les seves xarxes.

Aquesta jornada de vaga és la continuïtat d’altres pels mateixos motius i, aquesta vegada, la del metro ha coincidit amb la de maquinistes d’FGC. Així ho expliquen els treballadors i treballadores en vaga en un vídeo, amb més detall:

Els vaguistes denuncien la invisibilització del conflicte en el mitjans, els quals “només entrevisten la patronal de l’Ajuntament o algun tertulià d’estómac agraït”. A més denuncien la responsabilitat d’Ada Colau enfront de la situació de precarietat laboral en la qual es troba el sector, qüestió que ocorre des de fa anys sent l’Ajuntament "del canvi" el primer a enfrontar-se a les vagues de les treballadores i treballadors de Metro en diverses ocaciones.

Anys de protestes al metro enfront de ja quatre anys de congelació salarial, mentrestant, com denuncien els treballadors, els directius de TMB es van pujar el sou en un 15% i 579 directius han estat “endollats pels mateixos polítics que els protegeixen”. Qüestionen també que almenys 60 d’aquests directius cobren més que la pròpia alcaldessa de Barcelona. I denuncien a l’Ajuntament per “incomplir la llei de transparència” i "no voler que es publiquin els sous dels directius".

Alhora critiquen que “es regala la gestió de la T-Mobilitat a La Caixa i ens costa 94 milions d’euros, mentre es redueix el servei de les estacions al mínim”. Per a ells, això implica una privatització de la plantilla, acovardint el personal de TMB i mantenint en situació de precarietat al voltant de 400 persones.

Aquest dilluns la ciutat de Barcelona ha estat escenari d’un veritable caos, per la qual cosa els treballadors han focalitzat la responsabilitat de la vaga als qui consideren “culpables en el fracàs de les negociacions” amb nom i cognom. Una, a la regidor de Mobilitat de Barcelona i presidenta de TMB, Mercedes Vidal. Dos, al director d’aquesta mateixa empresa, Marc Grau.
temes relacionats

Món obrer   /    Precarietat laboral   /    Malalties laborals   /    TMB Barcelona   /    Barcelona en Comú   /    Ada Colau   /    Barcelona

Comentaris

Comentar