×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El Brasil desigual: a Sao Paulo els pobres s’infecten 2,5 vegades més que els rics

Un estudi va fer una estimació del nombre real de casos en Sao Paulo, principal ciutat del Brasil, donat l'immens subregistre a causa de la falta de proves. També va assenyalar que els qui només tenen educació primària, es contagien 4,5 més que els qui tenen educació superior. El governador Doria i el president Bolsonaro són els responsables.

dimecres 12 d’agost de 2020
Facebook Twitter

La recerca que, mancant números seriosos de part del Govern local i nacional, es fa de manera estadística per a rellevar la quantitat de persones que tenen anticossos mostren que els sectors més pobres, els negres i aquells que tenen només educació bàsica es contagien fins a 2,5 vegades més que aquells amb ingressos més alts, blancs i que van tenir possibilitat d’arribar a completar una educació superior. Tot un contrast de la desigualtat que se suma a la negligència del Govern nacional de l’ultradretà i negacionista Bolsonaro, i al governador de Sant Pau, Joao Doria.

Segons l’estudi "la seroprevalencia va ser major en la població d’ingressos més baixos, amb un 22% de les persones analitzades amb anticossos. En la població de major ingrés, el percentatge és del 9,4%. En la mitjana d’ingressos mitjans, les proves van mostrar anticossos en el 18,4% de la població analitzada. Entre la població negra i bruna, es van trobar anticossos en el 20,8% de la població analitzada. El número és superior a l’oposat entre la població blanca (15,4%) i altres grups ètnics (14,0%)".

Si la dada es pren pel nivell d’educació i no pels ingressos, la bretxa és encara més gran. Segons l’informe els qui només tenen educació primària es contagien 4,5 més que els qui tenen educació superior.

L’estudi es va dur a terme entre el 20 i el 29 de juliol, amb proves serològiques en 1.470 persones de 115 sectors del municipi de la capital de Sant Pau. En xifres totals, l’anticòs es troba en el 17,9% de la població adulta, o 1,5 milions d’habitants de la capital paulista.

Mentrestant el governador de Sant Pau, Joao Doria, està ignorant aquests números i segueix amb el seu propi pla de reobertura econòmica, que no incloïa preparar millor el sistema de salut i la ciutat per a salvar vides, sinó obrir abruptament el comerç per a complaure als grans empresaris i exposar als empleats i petits comerciants.

Cadascun dels principals actors del país, el president Bolsonaro, els militars, el Poder Judicial i els governadors-, juntament amb els empresaris, són responsables de més de 100 mil morts i de transformar al Brasil en l’epicentre de la malaltia, avui, en el món. Ells són els encarregats de gestionar la catàstrofe de la crisi actual, contra els treballadors, ja que tracten d’imposar una “nova normalitat”, amb més de 1000 morts registrades diàriament al país. Mostren el rostre més cruel del capitalisme, que reserva la fam, la desocupació i el contagi per COVID-19 per a una classe treballadora majoritàriament negra, com el Brasil.

Amb informació de UOL


Facebook Twitter
El Ministeri de l'interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

El Ministeri de l’interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l'Ajuntament

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l’Ajuntament

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l’enviament de tancs a Ucraïna

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

L'economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

L’economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts