×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El Govern prova la seva pròpia medicina: Guàrdia Civil i clavegueres de l’Estat

Se succeeixen les destitucions a la Guàrdia Civil després del polèmic informe presentat pel cos militar per a relacionar el 8-M amb l'extensió del covid19 a l'Estat espanyol. Fernando Santafé és substituït per Félix Blázquez mentre surten a la llum noves incongruències presents a l'informe.

Ivan Vela

dijous 28 de maig de 2020
Facebook Twitter

La polèmica generada per l’informe presentat per la Guàrdia Civil replet de manipulacions i que han fet públic diversos mitjans ha vingut per a quedar-se. Cada dia es van coneixent noves manipulacions i incongruències que no fan més que restar credibilitat a l’anàlisi presentada pel cos militar.

Mentrestant, es continuen succeint les destitucions en els alts comandaments de la Guàrdia Civil. Si fa 24 hores era el torn de, ni més ni menys, que del coronel Pérez dels Cobos, responsable de la coordinació entre els Mossos, la Guàrdia civil i la policia amb l’objectiu de reprimir l’1-O i impedir el referèndum català, a última hora d’aquest dimecres era el torn de Fernando Santafé.

Et pot interessar: Destituït Pérez de los Cobos, l’enemic número u del poble català

Interior aparta així a Santafé, qui es trobava al capdavant del comandament d’operacions i era considerat el número 3 en l’escala jeràrquica. Aquesta nova destitució, segons fonts oficials del Ministeri, se succeeix per la disconformitat de Santafé de com Marlaska ha procedit al nomenament del nou director adjunt operatiu.

Diem nova perquè el tinent general Laurentino Ceña va presentar dimarts passat la seva dimissió al ministre de l’Interior. Per aquest motiu, Santafé esperava ser nomenat nou director adjunt d’operacions, que se situaria com a número dos dins de l’escala jeràrquica.

Aquesta concatenació de substitucions i dimissions ha situat a Marlaska en el centre de la diana per a la dreta i l’extrema dreta, que no ha dubtat a demanar la seva dimissió. Una arma més en la guerra obertament declarada de la dreta al Govern i en la que no ha dubtat en fer una crida a la mobilització als carrers.

Davant l’atac de la dreta i l’informe replet de manipulacions que té com a objectiu, d’una banda, servir munició de la dreta i extrema dreta per a usar contra el govern; i, d’altra banda, tornar a atacar al moviment de dones.

Et pot interessar: Marlaska augmenta el salari a la Guàrdia Civil i la policia, mentre 1 milió de treballadors no han cobrat l’ERTO

Ara bé, durant aquestes dates va haver-hi altres actes, entre ells el míting de Vox de Vistalegre. Com ha respost l’Executiu? El Govern del PSOE i Unidas Podemos ha respost amb un augment de sou per a la Guàrdia Civil, mentre centenars de milers de treballadors i treballadores segueixen sense cobrar els ERTOs.

Cria corbs i et trauran els ulls

Es podria dir que avui dia el PSOE està bevent de la seva pròpia medicina. L’habilitat de la Guàrdia Civil ha estat aprofitada en altres ocasions per part del Partit Socialista. L’exemple més recent és el judici farsa contra els líders polítics i socials del democràtic dret d’autodeterminació del poble català.

Per tant no han d’estar molt sorpresos des de Moncloa dels desajustaments i contradiccions que cada hora surten a la llum pública. Entre els més destacables es troben les afirmacions per part dels investigadors de la prohibició de part del Govern i del Centre de Coordinació de Alertas i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, del qual el doctor Simón és el director, d’altres manifestacions i trobades en aquestes dates. Fet que demostraria per a la Guàrdia Civil que l’Executiu i els responsables sanitaris estaven al corrent i eren conscients del nivell de risc.

Fa especial esment a una celebració de caràcter religiós promoguda pel moviment evangelista que pretenia celebrar-se en la segona quinzena de març. El responsable de Comunicació de FEREDE (Federació d’Entitats Religioses Evangèliques), Jorge Fernández, ha comunicat a Europa Press aquesta dimecres que la decisió va ser “pròpia” i que no va haver-hi cap prohibició per part del Govern. D’igual manera han deixat constància en comunicats oficials i en xarxes socials, desenes de col·lectius feministes que desvinculen la promoció de la manifestació del 8-M als interessos de l’Executiu.

També per la seva part la CGT, publica un comunicat en el que desmenteix les causes per les que hauria desconvocat una manifestació prevista per al 10 de Març que segons la Benemèrita va ser sota pressió del Govern, deixant clar que “la seva manera de funcionar [del sindicat] en la societat és independent dels Governs de torn i les seves accions com a sindicat no obeeixen al xantatge de ningú".

El sindicat també recorda en el comunicat que "aquest muntatge no és més que un altre més dels molts que sofreix la classe treballadora i una estratègia de l’extrema dreta i els seus grups socials reaccionaris encaminada a criminalitzar la protesta i la lluita feminista".

Aprofiten en el comunicat per a fer-se resò de la decisió adoptada per Marlaska de “augmentar el salari dels Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat, l’únic sector que mai sofreix les conseqüències de les crisis socio-econòmiques”.

Per si la recerca tingués ja poques goteres, no és menys important ressaltar el resultat del mèdic forense adscrit al jutjat. El perit conclou que, encara que és "cert i segur" que es podria haver impedit un nombre de contagis de no haver-se celebrat la manifestació no es pot afirmar que "s’hauria evitat una àmplia difusió de la malaltia", ja que no existeix "relació de causalitat" entre acudir a un acte multitudinari i contagiar-se de covid19.

Avui li toca beure de la seva pròpia medicina al Partit Socialista i a Unidas Podemos fer costat a un ministre que té en la seva fitxa el mèrit de comptar amb 6 denúncies del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) sobre processos instruïts per ell, a més del reconeixement per part de l’Audiència Nacional de l’obtenció de confessions sota tortures.

Queda clar que enfront de les ofensives de la dreta i l’extrema dreta, al costat del partit judicial i les forces repressives de l’Estat, el Govern de PSOE i Unidas Podemos no és solució, ja que usa els mateixos mètodes quan li són beneficiosos i quan no es dedica a gestionar els atacs premiant amb augments de sou a policies i guàrdies civils mentre centenars de milers de treballadors i treballadores continuen sense cobrar els ERTOs.


Facebook Twitter

Ivan Vela

Barcelona | @Ivan_Borvba

El Ministeri de l'interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

El Ministeri de l’interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l'Ajuntament

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l’Ajuntament

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l’enviament de tancs a Ucraïna

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

L'economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

L’economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts