×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Jornada de vaga pel tercer conveni de l’ICS: tombem el preacord!

Els sindicats de sanitat convoquen per aquest dimecres 17 de gener una nova jornada de vaga contra el preacord arribat per al tercer conveni de l'Institut Català de la Salut. Una jornada de lluita que coincideix també amb la vaga indefinida convocada per Infermeres de Catalunya i que ja porta més d'un mes.

EsquerraDiari.cat

dilluns 15 de gener
Facebook Twitter

Els sindicats de sanitat convoquen per aquest dimecres 17 de gener una nova jornada de vaga contra el preacord arribat per al tercer conveni de l’Institut Català de la Salut.

El preacord al que es va arribar entre l’ICS i els sindicats CCOO, UGT, Metges de Catalunya i SATSE per al tercer conveni laboral de fa unes setmanes ha generat total disconformitat entre molts sectors i col·lectius sanitaris.

I davant aquest malestar, els sindicats CATAC-CTS, CGT, la Intersindical, SOM Sanitat i SOM Intersindical estan duent a terme un pla de lluita amb diferents mobilitzacions i que tindrà el seu punt culminant en la jornada de vaga d’aquest dimecres perquè tombar l’acord i que finalment tots els sectors i categories es puguin veure beneficiats en el tercer conveni de l’ICS.


A més, els sindicats convocants denuncien que es segueix sense revertir les retallades de l’última dècada i qualifiquen d’"insult a tota la sanitat pública" el preacord per a la signatura del nou conveni que pretén l’ICS i la majoria de la mesa sectorial, a excepció dels delegats sindicals de CATAC-CTS.

La jornada de vaga, així com les mobilitzacions coincideixen també amb la vaga indefinida convocada pel sindicat Infermeres de Catalunya i que ja porta més d’un mes de brega contra la precariedad i en defensa de millors condicions laborals per al sector, així com també per al de les llevadores.

Et pot interessar: Un mes de vaga indefinida al crit de "les infermeres diem prou"


A més de denunciar que en el tercer conveni s’hi haurien de veure reflectides totes les categories, Infermeres de Catalunya denuncia també la situació de precarietat a través de les càrregues de treball, els torns inacabables i la manca de recursos del sistema sanitari públic i concertat, així com al menyspreu generalitzat per part del departament cap al sector.

Mentre que per altra banda, assenyalen també la manca d’un marc normatiu que faciliti la tasca de les llevadores, un model pediàtric amb competències no reconeguts ni definides i un pla de violència obstètrica que no té en compte les necessitats reals de les dones i de les llevadores.

Tot a més, en un moment en el que els casos de Covid-19 i Grip A estan augmentant des de fa setmanes, amb el que implica que la càrrega de les infermeres torna a sobrepassar els límits, si és que algún cop ho ha deixat de fer. En aquest sentit, les infermeres denuncien "la campanya vacunal d’urgència a càrrec de les infermeres per una mala previsió de les autoritats sanitàries".

En els últims dies Infermeres de Catalunya a engegat una petició de signatures dirigida al Parlament de Catalunya per un reconeixement i salari just per a les infermeres, en les que ja porten més de 25.000 signatures.


La unió de tots els sectors en lluita en un sol puny que pegui a les portes del departament seria un primer pas per torçar-li el braç al conseller Balcells i a la línia del govern de la Generalitat de menystenir el sector públic.


Facebook Twitter
Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern del PSOE i Sumar signa un contracte milionari amb una empresa que fabrica armes per matar Gaza

El govern del PSOE i Sumar signa un contracte milionari amb una empresa que fabrica armes per matar Gaza