×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

#VotoNuloxCatalunya: una campanya contra el règim i en solidaritat amb el poble català

El CRT apura les últimes hores de campanya per a intensificar el vot nul en solidaritat amb el poble català per aquest 10N. A Catalunya demana el vot per la CUP.

divendres 8 de novembre de 2019
Facebook Twitter

Aquest diumenge més de 37 milions de persones estan cridades a votar en la repetició d’unes eleccions marcades per la sentència del Tribunal Suprem cap als líders sobiranistes i una ofensiva reaccionària als carrers de Catalunya per part del Règim de l’Estat espanyol.

Per això, des del Corrent Revolucionari de Treballadors i Treballadores s’ha llançat una campanya pel vot nul en solidaritat amb Catalunya per aquest 10N.

Et pot interessar: Eleccions #10N Un vot solidari amb el poble català a tot l’Estat espanyol

Lucía Nístal t’explica aquí els motius pels quals el CRT fa una crida a anul·lar el vot en suport al poble català a la resta de l’Estat

Et pot interessar: Lucía Nistal: “Aquest 10N a Madrid, votem nul en solidaritat amb el poble català”

El Govern del PSOE, com a part del bloc monàrquic, s’ha posat al capdavant de l’ofensiva repressiva a Catalunya, en col·laboració amb el Govern de la Generalitat i els Mossos d’Esquadra. Actualment hi ha més de 40 presos polítics, sumant-li als 9 del Suprem, els activistes dels CDR detinguts el 23S i els més de 28 joves empresonats durant aquestes setmanes de mobilitzacions.

Pedro Sánchez manté una línia dura amb Catalunya per a intentar no dependre dels vots dels partits sobiranistes per a formar Govern en cas d’una més que probable victòria aquest 10N, alineant-se, en la pràctica, amb els discursos del trifachito de PP, C’s i Vox.

No obstant això, Unidas Podemos ve consolidant-se també com l’esquerra del Règim del 78. Un Règim que vol tancar la seva crisi i tot qüestionament a cop de judicis farsa, pals i presó. Les declaracions de Pablo Iglesias i d’Alberto Garzón, fent una crida a acceptar la sentència, saludant l’actuació policial i condemnant per “violents” als joves catalans que es defensen de la repressió policial, són totalment funcionals al sosteniment d’aquest règim polític hereu del franquisme.

Et pot interessar: L’esquerra espanyola cruix davant la repressió a Catalunya: assumir la sentència o enfrontar-la als carrers?

La posició d’Unidas Podemos davant la repressió a Catalunya i la seva insistència a entrar a un govern amb el PSOE, ha generat cabreig i decepció entre molts dels seus votants. Tot i així, apareix la idea de votar “amb el nas tapat”. Però la lògica del “mal menor” només acaba enfortint al règim.

Et pot interessar: #10N Votar “amb el nas tapat”? Arguments per no caure en el parany del “mal menor”

Per part seva, Anticapitalistas va fer públic a cinc dies de les eleccions, la seva crida a un “vot crític” a Unidas Podemos el 10N. La tardança a expressar la seva posició, així com les declaracions contradictòries d’alguns dels seus referents, expressen la incomoditat de continuar sent part d’un partit cada vegada més integrat al règim polític espanyol.

La campanya pel vot nul en solidaritat amb Catalunya impulsada des del CRT ha tingut, no obstant això, nombrosos suports d’altres organitzacions com és el cas del Colectivo anticapitalista de Burgos.

A més, dimarts passat des de la Plataforma Referèndum UAM de Madrid, al costat d’una desena de col·lectius i organitzacions solidàries es va realitzar un gran acte unitari contra la repressió a Catalunya i pel dret a decidir.

Així com també es va realitzar una xerrada des de la Universitat Autònoma de Madrid sobre la repressió i els reptes que té l’esquerra anticapitalista, en la que van poder participar Vidal Aragonés de la CUP, Oscar Reina del SAT i Lucía Nistal del CRT.

A Catalunya, el CRT fa una crida a un vot crític amb la CUP per a aquest 10N. La formació independentista ha estat l’única de les que es presenten que ha donat un suport incondicional a les mobilitzacions de milers de joves durant aquestes setmanes a Catalunya i s’ha negat a caure en la criminalització de la joventut. Ha denunciat la repressió del Govern i els seus partits, exigint la dimissió de Buch, la dissolució de la BRIMO i l’expulsió dels policies que han deixat més de 600 ferits.

Verónica Landa t’explica aquí els motius pels quals el CRT fa una crida a votar críticament a la CUP per a aquest 10N

Et pot interessar: Verónica Landa: “Votem a la CUP contra la repressió i els intents de tancar per dalt la crisi del Règim”

El seu objectiu és bloquejar i impugnar l’intent de tancament reaccionari per dalt de la crisi del règim, defensant el dret d’autodeterminació, l’amnistia i els drets socials. Qüestió que els separa de la lògica del “mal menor”, que comparteixen tant l’esquerra del “canvi” com els partits del procesisme català.

Et pot interessar: 4 motius per votar a la CUP, i no al “processisme” ni als Comuns

En aquestes eleccions del 10N, que s’escolti una veu contra la repressió, pel dret a decidir dels pobles i per la llibertat dels presos polítics. Vota nul en solidaritat amb el poble català.


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna

Qui s'enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

Qui s’enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

El Pacte sobre migració i asil de la UE, un atac sense precedents al dret d'asil

El Pacte sobre migració i asil de la UE, un atac sense precedents al dret d’asil

El govern defensa augmentar l'armament i la indústria de guerra de la Unió Europea

El govern defensa augmentar l’armament i la indústria de guerra de la Unió Europea